*Nettavisen* Nyheter.

Høyest sykefravær på Stovner, lavest i Vestre Aker

  Foto: ARKIVFOTO

Sykefraværet i Oslo har sunket med 5,2 prosent på ett år, og ligger nå godt under landsgjennomsnittet, melder Nav.

OSLO: – Den kraftige veksten i sykefraværet etter finanskrisen fikk mye oppmerksomhet, men nå ligger vi godt under nivået før krisen. Vi har det nest laveste sykefraværet i landet og det laveste sykefraværet som er registrert for 3. kvartal i Oslo forteller Tom Daniel Ø. Sunde, fylkesdirektør i NAV Oslo.

Sykefraværet øker med alderen

Det legemeldte sykefraværet stiger med økende alder. I 3. kvartal 2011 var det legemeldte sykefraværet høyest for aldersgruppen 60-69 år med 6,4 prosent.

Med unntak av den yngste aldersgruppen mellom 16-19 år hadde alle aldersgrupper en nedgang i legemeldt sykefravær sammenliknet med 3. kvartal 2010. Størst nedgang finner vi i aldersgruppen 20-29 år med 10,4 prosent.

Størst nedgang for menn

I 3. kvartal 2011 lå det legemeldte sykefraværet for kvinner på 6,5 prosent og for menn på 3,9 prosent. Dette er en nedgang på 3,6 prosent for kvinner og 7,1 prosent for menn.

– Kvinner har et betydelig høyere sykefravær enn menn. Ser vi på kvinners sykefravær relativt til menns er kjønnsforskjellene større i Oslo enn i landet. Dette skyldes blant annet at Oslo har en stor andel sysselsatte kvinner i aldersgruppene mellom 25-39 år hvor svangerskapsrelatert sykefravær bidrar til store forskjeller, forklarer Tom Daniel Ø. Sunde.

Nedgang i de fleste bydelene i Oslo

I 3. kvartal 2011 var det legemeldte sykefraværet høyest i Bydel Stovner med 7,5 prosent. Bydelene Alna og Grorud følger tett på med et sykefravær på henholdsvis 7,4 prosent og 7,2 prosent. Lavest sykefravær hadde Bydel Vestre Aker med 3,8 prosent.

Elleve av bydelene i Oslo hadde en reduksjon i sykefraværet fra 3. kvartal 2010 til 3. kvartal 2011.

Bydelene Søndre Nordstrand, Grünerløkka og Vestre Aker hadde den største nedgang i sykefraværet med en reduksjon på henholdsvis 13,7 prosent, 12,1 prosent og 9 prosent. Bydelene med størst økning i sykefraværet er Nordre Aker med 2,8 prosent og Ullern med 1,4 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.