*Nettavisen* Nyheter.

Høyre demonstrerer mot egen forsvarsminister

Høyre i bystyret og Høyre i Bydel Vestre Aker er ansvarlige for vedtaket i ambassadesaken, men Høyres forsvarsminister undergraver vedtaket om kompensasjon mener de samme.

HUSEBY: Det har aldri vært tvil om at Bydel Vestre Aker ønsket en 11-bane bak FO-bygget i liket med hele den idrettsinteresserte befolkningen i bydelen. Det er også en del av vedtaket i ambassadesaken at Skifte Eiendom/Forsvarsbygg skulle utvikle kunstgressbanen etter bydelens ønske. Det ligger fast, men det er aldri blitt etterlevd.

– Svik

– Nå har Skifte Eiendom fått igangsettelsestillatelse til å bygge en 7-bane som ingen i bydelen har bruk for bortsett fra garden. Det er en hån mot bystyrets vedtak, sier leder av bydelsutvalget Elin Horn Galtung (H) i forbindelse med demonstrasjonen ved FO-bygget fredag morgen.

Les også: Setter sin lit til forsvarsminister Søreide

Venstres Terje Bjøro kaller det et stort svik mot bydelen.

– Etter min mening burde byrådet taklet dette på en mer adekvat måte og reagert tidligere, sier Bjøro.

Les også: Høyre har eneansvar for fotballbaneskandalen

Prokuratorknep

Det er sjelden å se en rekke Høyre-representanter fra bydelsutvalg og bystyre delta i fakkeldemonstrasjon og det med kritikk direkte rettet mot egen forsvarsminister, Ine Eriksen Søreide (H). Politikere fra Venstre og Frp deltok også i fakkeltoget.

Bystyrerepresentanten Hermann Kopp (H) rister oppgitt på hodet.

– Jeg er skuffet over at forsvarsministeren og Skifte ikke har lyttet til de mange henstillingene fra byrådet, flere bystyrerepresentanter, bydelsutvalget, og ikke minst idretten i Vestre Aker. Byråd Bård Folke Fredriksen (H) har i siste omgang bedt Forsvarsdepartementet ved Ine Eriksen Søreide om at midlene som er satt av til syverbane og ballbinge blir frosset, slik at idretten og bydelen kan reise midler til finansiering av en 11-erbane. Det innebærer at Skifte Eiendom som tiltakshaver stiller midlene til syverbanen som bankgaranti, mens man finner en løsning for oppgradering til full bane. Det vil ikke medføre noen konsekvenser for Skifte.

Les også: Byrådet gir opp kampen

– Det er med stor skuffelse jeg registrerer at forsvarsministeren ikke har fulgt denne oppfordringen og stoppet arbeidet, særlig når man vet reaksjonen blant innbyggerne i denne bydelen. Ikke i min villeste fantasi hadde jeg trodd at Skifte ville bruke et prokuratorknep for å slippe unna med en syverbane, selv om alle som arbeidet med ambassadesaken vet at vi hele tiden snakket om en kunstgressbane i full størrelse, sier Kopp, som i lang tid har jobbet i kulissene for å finne en løsning.

Kopp var selv en av dem som ivret for etablering av den amerikanske ambassaden på Huseby i bystyret da reguleringen ble vedtatt.

– Uforklarlig

Styreleder i Røa idrettslag, Jon Tufte-Johnsen, stiller seg også helt uforstående til den manglende reaksjonen fra Forsvarsdepartementet.

– Det er jo bare å gi beskjed til Skifte Eiendom og Forsvarsbygg. Skifte ser ut til å ha gått helt i vranglås. Her vil man anlegge en bane som bare garden har bruk for. Nå hadde vi muligheten til å få et anlegg for våre seniorspillere, slik at våre yngste spillere fullt ut kan bruke næranlegget på Røa. Det er jo ingen barn som bor i nærheten av FO-bygget. Vi kan ikke sende småbarna hit til Huseby. Det er helt uforklarlig at Eriksen Søreide ikke tar tak i denne saken og tar imot den utstrakte hånden, sier Tufte-Johnsen.

– Ikke fortjent dette

Fakkeltoget med blant andre unge utøvere fra Røa IL, Ready IL og Ullern IL gikk frem til parkeringsplassen hvor maskinparken er klare for å anlegge den omstridte 7-erbanen. Prosjektleder for Huseby Idrettspark, Terje Sand, som representerer idrettsklubbene, skolene og velforeningene i området, holdt en krass appell, hvor han viste til hvor lite befolkningen hadde igjen for å ha avgitt 40 mål til ambassade på Huseby.

– Jeg kan ikke se at vi har fortjent dette. Det er helt uforståelig, sa Sand blant annet (se video øverst i saken – journ.anm.)

BU-leder Elin Horn Galtung avsluttet demonstrasjonen og redegjorde for at alle bydelens politikere sto bak kravet om 11-erbane.

Les også:

Bydelen og Forsvarsbygg krangler om fotballbane

Forsvarsbygg tvinges til å bygge 11-erbane

– Jeg er skuffet over forsvarsbygg

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag