Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høyre vil gjøre Oslo til en kunnskapsby

Finansbyråd Kristin Vinje (H) er sterkt engasjert når hun snakker om et kunnskapsløft i Oslo. – Vi vil at Oslo skal bli en kunnskapsby.
Finansbyråd Kristin Vinje (H) er sterkt engasjert når hun snakker om et kunnskapsløft i Oslo. – Vi vil at Oslo skal bli en kunnskapsby. Foto: Arkivfoto
Innovasjon, nytenking og forskning. Det er høyrepolitikernes oslodrøm.

Høyre vil satse på tung utdanning og forskning i Oslo.

OSLO: Oslo bør bli en kunnskapsby, hvor forskning, utdanning og nyskapning står sterkest. Det mener byrådsleder Stian Berger Røsland og hans partifelle.

Tirsdag troppet han opp i Forskningsparken, sammen med finansbyråd Kristin Vinje, som har store ambisjoner for hovedstaden.

Del på Facebook

– Oslo er Norges største by. Her har vi muligheter, vi har en god skole som er landets beste, vi har mange og gode kunnskapsinstitusjoner, og vi har et sterkt innslag av kunnskapsbasert næringsliv. Dette vil vi ha mer av! sier hun.

Attraktiv for studenter

Høyre ønsker altså mer kunnskap, mer forskning og høyere utdanning. For å oppnå kunnskapsdrømmen lanserer Høyre en plan. Målet er å ta opp kampen mot andre europeiske hovedsteder.

– Det må legges til rette for høyere utdanning i Oslo, og legges til rette for bedrifter som ønsker å etablere seg her, sier Vinje.

Hun mener at det er viktig å gjøre Oslo attraktiv for nye studenter og forskere.

– For å bli en kunnskapsby må vi tromme sammen det vi har av ressurser når det kommer til skoler, forskning og nyskapning, sier Vinje.

Kunnskapsmilliard

Høyre-politikerne er freidige i sin handlingsplan, der hevder de at Oslo Høyre har større ambisjoner enn regjeringen når det kommer til kunnskapspolitikk.

– Høyre ga et alternativt budsjett til Stortinget i forrige runde. Her ønsker vi blant annet en milliard kroner til forskning og utdanning. Dette støtter vi helhjertet, kommenterer finansbyråden.

– Vi skal arbeide for at det nasjonalt bevilges en ekstra kunnskapsmilliard årlig, så lenge det lar seg gjøre, i form av frie midler til forskning og høyere utdanning. Da opprettholdes intensjonene i Kvalitetsreformen., sier Vinje.

Hun legger til at Norge er et lite land og for å kunne konkurrere med andre europeiske storbyer innenfor nyskapning, så må det penger på bordet.

– Og for å få nytenking trenger vi studenter og forskere. Er Oslo attraktivt for dem, så vil de ønske å bosette seg her, mener finansbyråden.

– Det er også gode og fine miljøer for familier her. Internasjonalt skoletilbud og flott natur kan friste familiene. Men for å gjøre byen enda mer attraktiv vil vi øke kulturtilbudene. I Oslo har vi plass til alle som ønsker å bosette seg og bidra til nyskapning.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere