*Nettavisen* Nyheter.

«Høyre vil ha Cricketbane med klubbhus på Ekeberg bygget nå!»

  Foto: ILLUSTRASJONSFOTO

Klikk på bildet for å forstørre.

Ståle Hagen (H).

Høyre satt banefasilitetene for Cricket for alvor på dagsorden under et arrangement på Ekebergsletta i 1999. I 2001 var en pitch klar og flere pakistanske landslagspillere besøkte Norge for å promotere idretten.

Del på Facebook

Siden har pitchen på Rommen og treningsbanen på Ekeberg vært i mye bruk, men miljøet har manglet et skikkelig klubbhus og bare vært i midlertidige lokaler. Byrådet og bystyret har satt av 8 millioner til et klubbhus, og startet et reguleringsplanarbeid for å realisere en ny bane inkludert klubbhus med garderober, cafe, forsamlingslokale og tribune på Ekeberg.

Prosessen har tatt altfor lang tid, i hovedsak fordi Ekeberg er et arkeologisk interessant område for kulturminner, og den rødgrønne regjeringens kulturminnelov krever arkeologiske utgravinger på hele Ekebergområdet før klubbhus kan bygges.

Byrådet har forsøkt ulike måter å få dispensasjon på og kommunens byantikvar har undersøkt de aktuelle områdene for klubbhuset og Cricketbanen og fastlagt at de områdene ikke er interessante i kulturminnesammenheng.

Kommunen sendte derfor en søknad til Riksantikvaren om å ta de feltene ut av planen for å kunne realisere klubbhus og en ny Cricketbane, men miljøvernminister Erik Solheims (SV) etat Riksantikvaren sa nei. De politiske føringene i loven åpnet ikke for dette.

Høyre synes det er synd at den rødgrønne regjeringens stadige innsigelser på kommunale planer, om det er sykkelveier, skiløyper i Marka eller klubbhus og bane for Cricket, hindrer meget positive tiltak i å bli realisert.

Det er over 12.000 medlemmer i Norges Cricketforbund som har ventet mer enn lenge nok på byråkrati og treneringer. Nå fortjener dette miljøet et skikkelig anlegg med et anstendig klubbhus.

Høyre vil gjøre alt vi kan for å få fortgang i Riksantikvarens arbeid, og byrådet har prioritert arbeidet med reguleringsplanen slik at den kan vedtas i bystyret før sommeren 2012 og ny bane med klubbhus kan stå ferdig sommeren 2013.

Derfor har Høyre i sitt program at en Cricketbane med klubbhus må realiseres så fort som mulig. Samtidig har byrådet utredet muligheter for å etablere enda en ny bane på Søndre Nordstrand og arbeidet med å finne egnede lokaliseringer er godt i gang.

Byrådet har også bevilget midler til en landhockeybane på Voldsløkka. Stemmer du Høyre den 12. september er du trygg på at Cricketmiljøet får skikkelige baner og klubbhus til sin idrett.

Ståle Hagen
Kandidat til bystyret (Høyre)

LES ALT OM VALGET 2011 I OSLO HER

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.