*Nettavisen* Nyheter.

Høyre vil ha Konventveien åpen

Anne Lise Høegh (H) mener de fleste il være fornøyd med at Konventveien holdes åpen. Arkivfoto: Kristin Tufte Haga

Etter at politiet har avslått bystyrets vedtak.

HOFF: Høyre fremmet kompromissforslaget om "gjennomkjøring forbudt" i Miljø- og samferdselskomiteen og fikk støtte fra FrP og Arbeiderpartiet. Venstre og SVs forslag om å gjennomføre gjeldende regulering, som medfører stenging av Konventveien, ble dermed ikke vedtatt. Politiet som har skiltmyndighet, vil ikke skilte med "gjennomkjøring forbudt" og har avslått vedtaket.

– Kan ikke instruere politiet

– Nå må vi vurdere hva vi skal gjøre med politiets vedtak, sier Høyres fraksjonsleder i komiteen, Anne Lise Høegh.

– Hvorfor var ikke Høyres forslag forankret hos politiet før det ble fremmet, slik at man på forhånd visste at vedtaket lot seg gjennomføre? Nå har det gått veldig lang tid i denne saken.

– Vi kan ikke instruere politiet. De er ikke en kommunal instans. Politiet kan først forholde seg til saken når det foreligger et vedtak, sier Høegh.

De fleste fornøyd

– Hvordan vil Høyre forholde seg til stenging om saken kommer opp på nytt. Høyre lokalt går inn for stenging.

– Det er ingen selvfølge at vi i bystyret følger hva partiet mener lokalt. Vi er ikke tilhenger av å stenge veien og tror det vil bli til ulempe for mange som bor i området. Vi er heller ikke tilhenger av å stenge veier i sentrale områder og ønsker ikke at Konventveien skal danne presedens for dette. Det er delte meninger i området rundt Konventveien. Jeg tror de fleste vil være fornøyd med situasjonen slik den er i dag, sier Høegh.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.