*Nettavisen* Nyheter.

Høyre vil ikke ha BU-ledere

Høyres egne medlemmer setter BU-ledere høyt oppe på bystyrelisten, mens nominasjonskomiteen fjerner dem.

Ullern: 105 kvinner og menn meldte interesse for å stille som kandidat til bystyrelisten. Denne listen gikk ut til Høyres medlemmer i Oslo for at disse skulle kunne stemme på sine favoritter. Leder av bydelsutvalget (BU) i Bydel Ullern, Carl Oscar Pedersen, havnet helt oppe på 14. plass.

– Jeg ble både overrasket og glad over dette. Det var helt uventet, sier Pedersen.

– Jeg ble skuffet

Men så skjedde noe annet uventet. Da nominasjonskomiteen på bakgrunn av tilbakemeldingene fra medlemmene presenterte sin liste med 65 kandidater, var Pedersens navn fjernet.

– Det er klart jeg ble skuffet. Jeg var full av optimisme før jeg så den endelige listen. Jeg måtte gå og be om en forklaring. Da fikk jeg høre av komiteen at de ikke anbefalte at BU-ledere skal ha verv i bystyret, sier Pedersen.

Ikke gitt muligheten

Dette reagerer han sterkt på.

– Jeg blir for det første ikke gitt muligheten til å vurdere min egen stilling. Jeg er ikke blitt spurt om jeg kunne tenke med å sitte i bystyret i stedet for bydelsutvalget. Det er en vurdering jeg selv må gjøre. På den annen side ser jeg på det å være BU-leder som en styrke. Den erfaring og kompetanse man får som BU-leder er nyttig å ha med seg inn i bystyret. Samtidig vil jeg som BU-leder kunne jobbe lettere og mer effektivt i tett kontakt med bystyret og dra nytte av nettverk og tilgangen til den kompetanse som finnes i rådhuset, sier Pedersen.

BU-leder i Bydel Frogner, Bjarne Ødegaard, har lidd samme skjebne som Pedersen.

– Du har blant stått opp mot sentrale Høyre-folk som har ønsket å legge ned bydelsutvalgene. Bjarne Ødegaard er også blant dem som sterkt har advart mor sentralisering og nedprioritering av bydelene. Er Oslo Høyre redd for sterke BU-ledere i bystyret som taler bydelens sak?

– Jeg vet ikke. Jeg stiller også det spørsmålet. Jeg har tid og jeg har innsatsviljen til å sitte i bystyret ved siden av vervet å være BU-leder. Jeg spør om motivasjonen til nominasjonskomiteen. Jeg er svært skuffet, sier Pedersen.

Med Høyres 16 representanter i bystyret ville en 14. plass på Høyres bystyreliste være en relativ sikker plass i teorien. Enda sikrere blir plassen om Høyre beholder byrådsmakten. På de første kumulerte plassene står ordfører, byrådsleder og flere byråder.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.