*Nettavisen* Nyheter.

Høyrepolitiker: – Eldre kan bo i kollektiv

Høyrepolitikeren mener eldre kan eie bopelen selv, mens kommunen kan tilby sykepleiere og medisinsk oppfølging. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO

Som studenter kan eldre bo i kollektiv. – Kanskje vi har tenkt for snevert rundt boligløsninger for eldre, sier Øystein Sundelin, bystyremedlem for Høyre.

Klikk på bildet for å forstørre.

Bystyrerepresentant Øystein Sundelin (H) fra Bekkelaget.

OSLO: – Etter hvert kommer etterkrigsbarna og skal begynne å forsyne seg av omsorgstilbudet for eldre. Det blir trangt. Vi er nødt til å tenke kreativt, sier høyrepolitikeren.

Han mener eldre kan bo sammen i grupper, og det skal være frivillig basert.

– Det bør være mennesker som går godt sammen, akkurat som når studenter bor i kollektiv, sier han.

LES OGSÅ: Raser mot Frps eldrepolitikk

Finnes i Sverige

I følge forslaget fra Sundelin kan kommunen bygge eller regulere tomter til leiligheter som er tilpasset kollektivløsningen. Slik kan eldre bo sammen med andre og hjelpe hverandre.

– Vi kan tilby sykepleiere og medisinsk oppfølging, sier Sundelin.

Denne boformen er utbredt for eksempel Sverige, forteller han videre.

– Jeg har forstått det slik at det offentlige i større grad legger til rette for denne type private initiativ, sier Øystein Sundelin.

Ikke institusjon

Kollektivene kan gjerne eies av de eldre selv.

– Denne boligformen ville vært mye mer frivillig basert enn for eksempel sykehjem. Det er nok ganske mange eldre som synes dette er bedre enn et stort sykehjem, sier Sundelin.

FRP: Færre sykehjemsplasser på grunn av Ap

Flere eldre betyr større behov for institusjonsplasser. Alternativet er å bo hjemme, og det er det ikke alle som kan eller ønsker.

– Vi trenger flere boligløsninger for eldre, og vi må tenke kreativt. Dette tror jeg de eldre kunne vært interessert i, sier Øystein Sundelin.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag