*Nettavisen* Nyheter.

Høyrepolitiker utlover dusør

DUSØR: BU-politiker Erland Bakke (H) i Bydel Østensjø utlover en dusør på 10.000 kroner. Etter samråd med politiet har familien så langt takket nei. Foto: FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

Erland Bakke utlover en dusør på 10.000 kroner i Sigrid-saken, men familien takker nei.

Klikk på bildet for å forstørre.

TWITRET: Erland Bakke utlovet dusøren på Twitter og oppfordret andre til å gjøre det samme. Foto: FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN

ABILDSØ: Bakke, som bor på Abildsø og er gruppeleder for Høyre i Bydelsutvalget i Østensjø, gikk tidlig i forsvinningssaken ut på Twitter med meldingen om at han utlover en dusør på 10.000 kroner til den som finner savnede Sigrid G. Schjetne. Han oppfordrer også andre til å gjøre det samme.– Jeg gjorde dette for å bistå og hjelpe til litt. Kanskje et pengeinitiativ kan få fram nye tips i saken, sier Erland Bakke til dittoslo.no.

I forkant har han snakket med familiens talsperson. Han har forståelse for at familien ikke ønsker å gå ut med en dusør nå, men stiller gjerne opp hvis de skulle ombestemme seg på et senere tidspunkt.

– De synes vel det er litt tidlig, og det er jo helt naturlig, sier Bakke som selv har vært med på letingen etter Sigrid.

Selv om familien så langt har takket nei til lovnader om dusørpenger, står tilbudet ved lag.

Les alt om Sigrid-saken her

Vurderes fortløpende

Familien skal også ifølge VG også ha fått tilbud fra en privatperson om en dusør på 500.000 kroner, men har takket nei til dette i samråd med politiet.

– Tilbudet kom tidlig via en kontaktperson som sa at en seriøs person ville stille midler tilgjengelig for en dusør. Politiet sa da at man burde takke nei. Dette vurderes fortløpende og skjer i samarbeid med politiet, sier familiens talsperson Geir Strand.

– Dette er ikke aktuelt nå, men er et tiltak man kan tenke seg når man føler at det er rett. Så vidt vi vet er midlene fortsatt tilgjengelige, sier Gjermund Eide som også er familiens talsperson.

Eksepsjonelt engasjement

Erland Bakke er imponert over måten Bydel Østensjø har vist seg fram som et lokalsamfunn den siste uken.

– Det er helt enormt, engasjementet i og utenfor bydelen har vært helt eksepsjonelt, sier lokalpolitikeren.

Tips i saken ringes politiet på 22 66 96 00, eller på e-post: post.oslo@politiet.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.