«Høyresiden vil ikke skjelve av økt valgdeltakelse»

 

  Foto: FOTO: SIMEN SUNDSBØ

I kronikken til Hege Bjørnsdatter Braaten, blir Høyre fremstilt som et parti som ikke har noen oppslutning på Groruddalen. Dette er feil. De borgelige partiene har, god oppslutning på Groruddalen. Vi stopper imidlertid ikke der, vi ønsker enda flere stemmer fra dalen.

Del på Facebook

Høyre er et parti for hele byen, også for befolkningen som bor i Groruddalen. Vi står for enkeltindividets frihet og selvutvikling. Vi ønsker at alle i byen skal få muligheten til å utvikle sine evner og interesser. Det er riktig at vi står for valgfrihet, det skal være mulig å fritt kunne ta de valg som passer best for seg og sin familie.

Redaktøren fremlegger at det er de sosialistiske partiene som har tilbudt flest støtteordninger for de såkalte «fattige» i østkanten. Det er riktig at de som trenger hjelp skal få det. Det er imidlertid ikke alle i den østlige delen av byen som har dette behovet.

Det er bedre å gi mennesker som har mulighet til å komme ut av fattigdommen et løft til å gjøre det, enn å gi dem mer trygd ytelser som gjør fattigdommen «litt enklere». Høyre har løsningen på det, ved å satse mer på skoler i Groruddalen og få mennesker med arbeidskapasitet til å komme lettere ut i arbeid.

Det er ikke ubestridt at en høy andel av de som ikke stemmer ved valg er av utenlandsk opprinnelse. Det er viktig at alle benytter den grunnleggende demokratiske friheten til å bestemme hvem de vil bli styrt av. Man trenger ikke å være norsk statsborger for å stemme på kommunevalg, det er tilstrekkelig å ha bodd i riket i tre år.

Det er imidlertid ingen automatikk at det ved økt valgdeltagelse av borgere med «innvandrerbakgrunn er Ap og SV som vil komme til makten». Myten om at det er kun de sosialistiske partiene som er «innvandrervennelig» er avblåst. Det er mange med minoritetlig bakgrunn som velger de borgerlig partiene framfor de røde.

Disse menneskene bor også i Groruddalen. Det kommer rett og slett av at de ønsker de samme tingene som en alminnelig person som bor på den vestlige siden av byen; gode skoler for sine barn, valgmulighet til å sende barna på de skolene en mener er gode, trygg by og gode arbeidsmuligheter.

Det er uforståelig hvordan de sosialistiske partiene skal bekjempe fattigdommen, når de velger å kutte ned på kontantstøtten og busse små barn til den vestlige delen av byen. For meg ser det mer ut som at dette er mer en forflytting av fattigdommen enn forkjemping av den.

Det er heller viktigere å gi de som ligger i mellomsjiktet, som det blir nevnt i kronikken, et løft for å komme ut av det. Høyre har løsningen ved å gi mennesker med nye ideer og gode evner til å realisere sine mål. Bruk din stemmerett og gi den til det partiet som gir deg muligheten til selvutvikling og valgfrihet!

Gulsum Koc
Høyres Bystyrekandidat og BU -kandidat fra Stovner

LES ALT OM VALGET 2011 I OSLO HER

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.