Gå til sidens hovedinnhold

Høyt utdannede studerer mer

Folk med solid utdannelse i bagasjen, velger å etterutdanne seg for å få nye arbeidsoppgaver. 71 prosent av studentene, er folk med høy utdanning, i følge nye tall fra Handelshøyskolen BI.

NYDALEN: Studentundersøkelsen for etter- og videreutdanning 2007/08, med rundt 1700 respondenter, viser at de høyt utdannede dominerer etterutdanningsstatistikken.

Høyt utdannende mennesker er i læremodus og vet at utdannelse går ut på dato. Det handler om å overleve i et arbeidsmarked som hele tiden krever fersk kunnskap. Da må du før eller siden få faglig påfyll, for å være en attraktiv arbeidstaker, forteller studiesjef for MBA-studiene ved BI, Kristin Ølberg.

60 prosent av studentene planlegger å studere i 1 3 år.

Arbeidsgiver må gi støtte

Undersøkelsen viser at arbeidsgiverne må på banen i etterutdanningsspørsmålet. 43 prosent av de spurte, opplyser at de ikke hadde gjennomført etterutdanningsplanene hvis arbeidsgiver ikke hadde dekket utgiftene.

Etterutdanning krever både motivasjon og tid. Det er viktig å føle at man har arbeidsgivers støtte. Å få muligheten til etterutdanning, viser at man blir satset på, noe som gir selvtillit og motivasjon i jobben, sier Ølberg.

Gjør det bra

Siste utgave av FAFOs Lærevilkårsmonitor viser at høyt utdannede aktivt oppsøker skriftlige lærekilder. Folk med begrenset utdanninsgsbakgrunn nøyer seg med lærdommen de får fra kollegaer og overordnede. Ølberg tror at terskelen for å sette seg på skolebenken, er høyere for personer med begrenset utdanningsbakgrunn.

Jeg tror mange føler usikkerhet og spør seg selv om de er gode nok, sammenliknet med de høyt utdannede. Men de med begrenset utdanningsbakgrunn gjør det bra. Når de først begynner hos oss, står de på, og resultatene er svært gode. Mange av har solid erfaring, selv om de ikke har en grad eller formell kompetanse å vise til, avslutter Ølberg.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 70,55 øre - fastpris 24,90 øre