RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rune Rønvik står for låten HELLO, som brukes i NRK-serien Himmelblå
Rune Rønvik står for låten HELLO, som brukes i NRK-serien Himmelblå

Hør musikken til Himmelblå

Høstens serie-satsning fra NRK, Himmelblå har premiere på mandag.

Vignettmusikken til serien er komponert av Anne Marie Almedal og Nicholas Sillitoe, men i hver episode er det brukt artister fra nettstedet urort.no.

I første episode vil seerne få høre låten HELLO fremført av musikeren Rune Rønvik. Som gitarist og vokalist, i forskjellige bandkonstelasjoner og som solo-artist, har Rønvik godt grep om publikum. Låten Hello er intet unntak.

Innocent look

Inspirasjonen henter han fra gamle helter i Aerosmith til nye band som australske Airbourne. I flere år turnerte han med bandet Innocent Look som hadde sin storhetstid i første halvdel av 90-tallet. I 2006 ble det et gjensyn med bandet på Lillehammer Classic Rock Festival. Det ga mersmak, og nå "gjenforenes" bandet en gang i året.

Mange strenger å spille på

Som gitarist spilte han blant annet med Jørn Lande (Jorn, Vagabond, Masterplan), frem til Lande begynte i det tyske metal-bandet Masterplan. Selv har låtskriveren Rønvik beveget seg mer i retning av folk-music. Og med mandolin leverer han også irsk folkemusikk.

Gleder seg

Til Lokalavisenfrogner sier Rune Rønvik at han gleder seg til premieren på mandag. Han var overrasket over at de ville bruke en av hans sanger. Men sier seg samtidig enig i at HELLO er en låt som, utfra hva han vet, passer bra til fjernsyns-serien. Han håper selvfølgelig flere vil få glede av musikken hans.

Lett lattermild legger han til at dette kanskje vil medføre flere spillejobber, før han litt mer alvorlig fortsetter. Dette er bare en av mange låter jeg har på reportoaret, og selvfølgelig kan både HELLO og andre låter lastes ned fra urort-sidene.

På urort-sidene kan du høre og laste ned flere av Rønviks sanger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere