RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hør på Charlie!

«Min situasjon er ganske typisk Jeg har gått på Subutex siden mai i fjor, vært på Fredheim og kom derfra en uke før jul. Og hva møter meg? Ingenting! Hver dag er en kamp med meg selv for å la være å kjøpe dop. Uten et ordentlig ettervern vil de fleste sprekke og være på kjøret igjen.»

Dette skriver Charlie Storøygaard til oss. Han bor på gata, og er en av mange som opplever opphold på institusjon som nytteløst fordi ettervernet er for dårlig. Mange blir sendt rett på gata uten annet enn klærne de hadde på seg da de kom inn. Stikkord er sterke abstinenser og vonde tanker samt mangel på bolig, jobb, aktivitetsmuligheter og rusfri omgangskrets. Dette er en dårlig kombinasjon og mange sprekker.

Mangelen på ettervern medfører også at presset på behandlingsapparatet øker. Rundt 4500 mennesker står nå i behandlingskø. En stor satsning på ettervern vil derfor være en god investering ikke bare i menneskeliv og livskvalitet, men også rent økonomisk. Det finnes ingen god grunn til ikke å satse på ettervern.

Fabian Woxholth

Sentralstyremedlem Unge Venstre

Hildegunn Fagerås

Oslo Venstre

Innlegget er forkortet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere