RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hør på dem!

Dere lesere har sagt klart i fra: Vinderenkrysset er kåret til det farligste krysset i Oslo vest.

Og det er det vanskelig å være uenig i. Krysset hvor biltrafikk, kollektivtrafikk og skolebarn møtes daglig, er ikke trygt. Det trange og uoversiktlige krysset er fullstendig utdatert i forhold til dagens trafikkmengder. Det har skapt flere ulykker. Ofte skjer det nestenulykker mellom myke trafikanter og kjøretøy i krysset.

Det bekymrer mange, blant andre foreldrene til elevene ved Vinderen skole. Daglig må hundrevis av skolebarn over krysset. Trafikkgruppen ved Vinderen skole har kartlagt krysset, foretatt undersøkelser og trafikkmålinger for å sikre seg et godt faktagrunnlag overfor de politikere og Samferdselsetat. Antakeligvis er det foreldrene som har best oversikt over situasjonen. Og det er de som kommer med forslag til tiltak som bør gjøres for å bedre trafikksikkerheten. Det gjør de på en saklig og ordentlig måte. Trafikkgruppen ønsker mest mulig samarbeid for å gjøre krysset bedre. I stedet for å syte og klage, har foreldrene kommet med flere konstruktive forslag til tiltak. Og de koster ikke mye, og tar ikke lang tid å få på plass. Men det er ikke lett for dem å nå frem.

Derfor oppfordrer vi byråkratene og politikerne til å høre på dem og ta deres innspill på alvor. Medlemmene i trafikkgruppen du kan lese om i denne avisen, har jobbet med Vinderenkrysset i to år. Foreldre før dem har satt fokus på krysset i 25 år.

Det er på tide å høre på dem. At det må prioriteres når det gjelder penger til trafikktiltak i en by som skriker etter utbedringer er forståelig. Men når det er snakk om at ett gjerde og noen modifiseringer på noen trafikklys kan spare liv og helse, da bør de lyttes til. Det er, dessverre, en utslitt klisjé, men vi har ikke råd til å miste ett eneste barn til i trafikken. For fremtiden håper vi alle Vinderen-barna kommer hjem uskadde hver eneste dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere