RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hør på kjennerne!

nn I fjor høst vedtok lokale idrettslag, berørte bydeler og andre høringsinstanser at Skeid fortjener et nytt stadion på Voldsløkka. I tillegg ønsket de å flytte denne stadion, slik at man både sikrer skikkelig kvalitet slik at Skeid kan spille på hjemmebane, også når de rykker opp i 1. divisjon, samt et grøntdrag fra Sagene og opp mot Bjølsenfeltet.
Dette synes imidlertid byrådet var en dårlig idé. Det hele virker besynderlig, og man må spørre seg selv hvilke baktanker byens øverste politiske ledelse kan ha med denne avgjørelsen. De hevder selv at det er fordi man ønsker å sikre at både landhockeybane og skatehall blir bygget så raskt som mulig. Disse er det allerede satt av penger til, og byrådet frykter en utsettelse, dersom man går inn for stadionbygging, og omrokkering på Voldsløkka. Dette er argumenter som ikke holder mål. Dersom man går inn for et alternativ, som gir grønt lys for nytt stadion, kan man likevel bygge både skatehall og landhocekybane med oppstart like etter at ordførerens klubbe treffer bordet. Nettopp fordi finansieringen allerede ligger klar.
Når byrådet sier nei til å bygge et Voldsløkka slik både et samlet idretts-Oslo og lokalmiljøet ønsker går de samtidig mot et bredt og godt tilbud til bydelens barn og unge. Skeid sier i dagens utgave av Østkantavisa at de kan gi et bedre tilbud til både byens og bydelens unge med en idrettspark av den dimensjonen alternativ C legger opp til. Alle som har kjennskap til Bydel Sagene vet at det er tilbud som er sårt tiltrengt. Bydelene har store utgifter til barnevern, og hvert eneste år er det kniven på strupen for ungdomstiltakene, når budsjettet skal behandles.
Behovet for en mindre matchbane i Oslo indre øst er dessuten så visst til stede. Både Sagene IF og Skeid har mange lag i både aldersklasser og på elitenivå, og potensialet for å øke både antall spillere og lag vil være stor med en ny matchbane.
For de ikke fullt så fotballfrelste vil dessuten en ny skatehall, landhockeybane og et utbedret grøntareal komme samtlige i den trangbodde Bydel Sagene til gode. Da er det godt å observere at opposisjonen i dette tilfellet trolig vil sikre et nytt og bedre Voldsløkka.

Nei til Voldsløkka er samtidig et nei til et bredt og godt tilbud til bydelens barn og unge

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere