RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hærverk stoppet snøkanon

Tredje juledag smalt det skikkelig i slalåmbakken i Leirskallen skisenter. Snøkanonen sluttet brått å fungere etter at noen kastet sten inn i den.

NORDSTRAND: Rolf Atle Nyhuus, medlem av dugnadsgjengen i Nordstrand alpin, var i ferd med å preparere bakken da det smalt.

Noen som stod på ski, observerte to gutter idet de kastet stenene og løp fra bakken. Det var et sørgelig syn som møtte meg da jeg kom til snøkanonen. Alle seks propellene er knust, og skaden er ikke verd å reparere. Kommer det ikke nok snø på naturlig vis, blir det vanskelig å bruke Leirskallen utover vinteren, sier han.

Ikke råd til ny

Heldigvis er hovedbakken allerede preparert og i finfin stand, men den mindre bakken er det noe verre med. Her skulle snøkanonen ha sørget for toppforhold fra denne uken.
Vi har brukt hundrevis av dugnadstimer med å legge snø og klargjøre anlegget. Det er trist at to personer med sitt hærverk skal få ødelegge for så mange, sier Nyhuus.
Snøkanonen koster 150.000 kroner, og alpingruppen har ikke penger til å kjøpe en ny. Nyhuus tror man må vente helt til sommeren med å søke Friluftsetaten om midler. Det kan altså bli en trist sesong for de rundt 30 ungdommene i alderen 7-14 år som bruker bakken til trening, og for alle andre som trives i det 25 år gamle anlegget i Skulleruddumpa.

Uromomenter

Rolf Atle Nyhuus forsikrer imidlertid at dugnadsgjengen skal gjøre så godt de kan, og at den 400 meter lange bakken holder åpen så lenge snøforholdene tillater det. Når det gjelder selve hærverket håper han at de som har kastet stenene gir seg til kjenne snarest mulig.
Vi har gode observasjoner av de to, og ber dem derfor melde seg frivillig til oss som arbeider i anlegget. Alternativt må vi vurdere å politianmelde saken, sier Nyhuus.
Han forteller videre at man sliter med ungdom som oppholder seg på toppen av bakken. Uromomenter som ikke går på ski, men lager bråk.
Vi har forsøkt å være imøtekommende overfor denne gruppen. Vi har blant annet latt dem få låne varmestua vår. Denne gangen har de gått ett skritt for langt. Jeg tror kanskje ikke de har vært helt klar over hva de gjorde da de kastet stenene i snøkanonen, sier Nyhuus.Rolf Atle Nyhuus

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere