RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anne Margrethe Gray, Anne-Britt Malinovsky er tidlig ute på lørdagsformiddagen og handler purre og poteter av den blide gartner og altmuligmann Odd Haukvik.
Anne Margrethe Gray, Anne-Britt Malinovsky er tidlig ute på lørdagsformiddagen og handler purre og poteter av den blide gartner og altmuligmann Odd Haukvik.

Høst i skolehagen

Brobekk skolehage er en fredet plett innimellom alle blokkene, og i urtehagen dufter det som i en olivenlund langs Middelhavet.

BJERKE: Markedsdag i skolehagen gir et lite forvarsel om at det er høst. Det er stort sett fellesarealene det selges grønnsaker, epler, blomster og urter fra, men litt å spise var det også. Ikke minst grønnsakssuppe og tyrkisk mat.

Utbud

Alt fra tidlig av er det livlig handel og purren gikk unna.

Her er det så billig at alt ryker unna, og vi slipper å kaste noe, humrer gartner og altmuligmann Odd Haukvik.

Han handler med to blide damer fra nabolaget.

Lokalavisens utsendte lurer på om det er noe prutningsmonn?

Ja, det er jo lov å prøve seg, men Odd er så gammal i tralten og ikke så lett å lure, ler Anne Margrethe Gray og Anne-Britt Malinovsky, og får med seg både fersk purre og poteter hjem.

Det som gikk raskest unna denne dagen, var gladiolene.

Som du ser er det ikke så veldig mange igjen, og resten skal vi bruke til å pynte kirka med ved konfirmasjon, forteller Odd Haukvik.

Skolehagen

Brobekk skolehage har både private parseller og fellesarealer. I urtehagen med over 100 forskjellige planter kan alle som har sin egen jordlapp, fritt høste til eget bruk.

Skolehagen har over 60 private parseller og i tillegg er både skoler, barnehager og Årvoll Lions brukere av hagen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere