RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høstens vakreste eventyr?


LYS: 4000 fakler, annen belysning, kunst og kultur langs Akerselva neste torsdag. Foto: Arkiv
LYS: 4000 fakler, annen belysning, kunst og kultur langs Akerselva neste torsdag. Foto: Arkiv
Neste torsdag skal tusenvis av mennesker vandre i fakkellys langs Akerselva.

NORDRE AKER/OSLO: Torsdag 25. september vandrer tusenvis av mennesker i fakkellys langs Akerselva. Elvelangs arrangeres i år for femtende gang. Arrangementet starter klokken 20.00.

De elektriske lysene erstattes med rundt 4000 fakler - fra Kjelsås til Vaterland. I følge pressemeldingen blir det blant annet "...heftige rytmer, pyroteknikk, flammekunst, kor, lysdesign og klokkespill med 50 bronseklokker..."

Les også: Bilistene tar snarveien gjennom kirkegården

Annerledes kulturarrangement

- Elvelangs i fakkellys er et annerledes kulturarrangement. Elvebredden blir fylt med stemningsfulle innslag hvor mørket og fakkellyset er en del av opplevelsen. Underveis møter publikum på lysdesign, dans, toner, installasjoner og mye mer. Dette gjør Elvelangs til en av Oslos største og mest stemningsfulle kulturbegivenheter, skriver pressemeldingen om arrangementet. 

Nær 100 ulike kulturinnslag kan oppleves underveis, både profesjonelle og amatører deltar. Lokale krefter deltar med fakkeltenning, vakthold og kunstneriske innslag.

Nær 1000 frivillige

- Vi regner med at det er involvert nær 1000 frivillige. I fjor regner vi med at ca 35 000 mennesker gikk Elvelangs, ifølge arrangørene, som er Oslo Kommune ved Bydelene Nordre Aker, Sagene, Grünerløkka og Gamle Oslo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere