RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høstferieuka ble en suksess for Teknisk museum.
Høstferieuka ble en suksess for Teknisk museum. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: TEKNISK MUSEUM

Høstferierekord for Teknisk museum

10.615 store og små besøkte museet i løpet av høstferieuka. Og på torsdag inviteres bare de voksne igjen!

KJELSÅS: Et godt sprang opp fra forrige toppnotering på 10.009 besøkende på en uke.

Legoeffekt

– Det ser ut til at et godt høstferieprogram, samt starten av Legofestivalen har gitt uttelling. Strømmen av glade foreldre og barn har vært stor, men jevn. Vi har god plass, og rutine for å ta imot mange på en gang. Da vi åpnet Legofestivalen på lørdag, registrerte vi inn over 600 mennesker i løpet av 45 minutter, forteller publikumsansvarlig Andrea Liebe West ved Teknisk museum i en pressemelding.

LES OGSÅ: Legofestivalen - Sikkert en millitrillion!

Sist gang Legofestivalen var innom, i oktober i fjor, ble det også rekord med 3400 mennesker i museet på én dag.

Nytt rekordår?

2009 ble et formidabelt rekordår for Teknisk museum, med 242.097 besøkende – en økning på nær 17 prosent fra året før. Sett opp mot disse tallene, ligger museet an til omtrent samme besøkstall i 2010.

Variasjonens kunst

Museets direktør, Hans Weinberger, forklarer suksessen med stadig flere og mer varierte utstillinger og aktiviteter. Han sier at besøksrekorden er en effekt av visjonen om å være Norges mest synlige, dialogorienterte og dristige museum.

LES OGSÅ: Hemmeligheten bak Teknisk museums suksess

Utstillingene «Verdiløs? Den vanskelige psykiatrihistorien », «Dødens ingeniører», «Musikkmaskiner» og «Kroppen» har vært blant satsingene i år. Dessuten åpnet Nordens eneste astronaut, Christer Fuglesang, det nye, interaktive Astroteket i høst.

Alternativt museum

Et av suksessarrangementene det siste året er Senkveld-konseptet, der museet åpnes for dem over 18 år på kveldstid. Barer, dans, quiz, konserter og kjemishow er blant ingrediensene som har lokket i hovedsak unge voksne til museet.

Torsdag 14. oktober inviterer museet på Senkveld for fjerde gang, og frister med stand up fra Dag Sørås o g konsert med Center of the Universe. Og selvfølgelig – Legofestival!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere