RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høstjakten er i gang

Nok en uke nærmer seg slutten, og i skarp kontrast til forrige ukes corner er jeg denne gangen i særdeles godt humør. Jeg har fått tilbake trua, mye takket være de andre på kontoret, men ikke minst takket være en spillergruppe som bobler over av spillerglede og entusiasme på trening.
For på søndag venter ett av Tippeligaens aller beste lag, som denne sesongen blitt ledet av den noe kontroversielle Uwe Røsler. Med seg har han fått Gunnar Halle og Roger Nilsen, og dette trekløveret har forvandlet Viking fra et bunnlag til å bli et topplag, på kun én sesong.
Personlig mener jeg Røsler har innfridd mine forventninger, men ikke gjort noe mer enn akkurat nok til at man er fornøyd med han. Viking har tross alt brukt flere millioner de siste årene på å kjøpe spillere, og med kapasiteter som Nicolai Stockholm, Peter Ijeh og Allan Gaarde på laget, var det en større sensasjon at de kjempet i bunnen av tabellen i fjor, enn det er at de kjemper i toppen i år.
De aller fleste Viking-supportere priser seg derfor lykkelig over at Tippeligaens minst karismatiske mann, svensken Tom Prahl, nå er borte fra norsk fotball, og at han har blitt erstattet med hele Norges sjarmtroll Uwe Røsler.
Vikings forrige kamp var mot et meget formsterkt Lillestrøm (de har blant annet slått oss to ganger de siste ukene), og med 1-1 hjemme på Viking Stadion befestet de sin posisjon i toppen av norsk fotball.
Førstkommende søndag blir det i midlertidig bråstopp for Rølser og kompani. Da gjester de landslagsarenaen, og et Lyn-lag som er klare for å bevise at de kan spille skikkelig fotball hvis det trengs.
Våre supportere har denne sesongen blitt skuffet en del ganger, ikke minst takket være at klubben har solgt unna spillere som Edu og Gislason. Det er ikke dermed sagt at man ikke har ambisjoner, men at man må satse på andre måter enn andre klubber, rett og slett fordi vi ikke har ressurser til alltid å hente de beste.
Det vi derimot har, er ressurser, evner og kapasitet til å bli best i Norge på å utvikle talenter, noe jeg synes vi beviser uke etter uke. Laget som avsluttet kampen mot Strømsgodset hadde en snittalder på 21,5 år, og det samme hadde vi uken etter mot Aalesund, og dette synes jeg er ganske formidabelt med tanke på hvilken tabellsituasjon vi er i.
Hvor mange trenere hadde turt å sette inn på en 18 år gammel midtstopper i en bortekamp i Tippeligaen som Lyn helst burde vunnet?
Jeg er klar over at vi tapte kampen, men ved å gi juniorene sjansen i denne type kamper så forbereder vi dem på hvilket nivå de er nødt til å legge seg på uke etter uke, hvis de ønsker å lykkes i toppfotballen.
Søndag tror jeg Uwe Røsler skal forberede seg godt til å møte et ungt og sultent Lyn-lag som kommer til å gå ut i 900 mot Viking-målet. For selv om det skorter litt på erfaringen, står ingen av Lyns ungsauer tilbake på innsats og spillerglede.
I løpet av denne uken har jeg vært på tre treninger, og jeg har selv sett det med mine egne øyne.
Derfor gleder jeg meg veldig til kampen på søndag.
Da henter Lyn hjem tre poeng mot Viking, og jeg håper å se deg på tribunen.

Fotballhilsen
Joachim Westher Andersen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere