Hukens småvetter

Huken Naturbarnehage fortetar seg mye rart når de drar opp til lavoen sin i Lillomarka. En av tingene de gjør, er å lete etter sopp i den mystiske Grumlerskogen...

Ammerud: Småvettene fra tre til seks år gleder seg like mye hver gang de skal opp til lavoen, som ligger i Lillomarka. Og de holder alltid humøret oppe, for selv når tåken legger seg tjukk i den kronglete skogen, gir de ikke opp. De setter seg inn i lavoen og leser blant annet fra "I Morgentåkedalen", som handler om morkler og en kjempediger sopp. Og når Grumlerskogen (oppkalt etter boka) kaller på dem, springer de ut og og leker seg blant sopp og mose.

Trives i skogen

-Jeg synes det er veldig fint i Grumlerskogen, det er fin natur her og jeg liker meg godt, sier småvetten Nivitan.
-Dessuten er det et bra eventyr, grumleren er kjempestor og soppen er diger.
Og selvfølgelig må jo småtroll dra på vetteturer en gang innimellom...
Mens de traller på en vettesang, trasker de avgårde til Breisjøen, Alunsjøen eller Steinbruvann.

Isfjellet

Og ikke nok med det, for midt på vinteren er de like aktive og tar med seg tau og klatrer på "isfjellet", bare noen hundremeter unna. Oh når isen henger seg som tapper på de krokete nesene, kan de bare gå inn i hula si og varme seg foran peisen.
Og småvettene kan virkelig kose seg der inne, for lavoen har fått ny peis og ny grus, samt bord, stoler og benker.

Veldig kreative

-Målet er jo selvfølgelig å få barna i fysisk aktivitet. Dessuten er det sunt å få mange fine naturopplevelser. De er veldig kreative, sier bestyrer Gro Støm. Noen av aktivitetene som barna driver med, er: Blåbærmaling, pil og bue, spikking med kniv for de største barna, leken "troll og stein" og snekring.
- Men det er veldig viktig med variasjon. Barna trenger en kombinasjon av barnehage, lekeplasser og naturopplevelser, sier storetrollet Strøm.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.