Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Huldra under setervollen

Tonsenhagen skoleelevene synes det er spennende å være på tur med Håvard og Friluftsetaten – her ved plassen der Linderudsetra skal ha ligget. Fra venstre Thea, Hanna, Alexander, Andre, Sunniva og Lauritz.
Tonsenhagen skoleelevene synes det er spennende å være på tur med Håvard og Friluftsetaten – her ved plassen der Linderudsetra skal ha ligget. Fra venstre Thea, Hanna, Alexander, Andre, Sunniva og Lauritz. Foto: FOTO: Kristin Tufte Haga
Håvard fra Friluftsetaten står midt inne i skogen og forteller spennende historier til skolebarna. – Men at huldra bor under gresset her tror jeg ikke noe på, sier Sunniva!

LINDERUDKOLLEN: Med veldig dårlig tid, og etter å ha kjempet seg svett opp unnarennet i hoppbakkene i Linderudkollen, var det riktig så idyllisk og koselig å komme til topps i strålende solskinn, torsdag før høstferien.

På vollen hvor Linderudsetra skal ha ligget, satt nemlig en haug med 5.-klassinger fra Tonsenhagen og hørte på Håvard Pedersen fra Friluftsetaten fortelle setersagn og historier.

SE BILDESERIE HER

– Det var ganske så spennende å høre historiene. Særlig herfra – om jenta som tok kuene opp til setra hver dag! Vi har vært på sånne turer før, men i dag var vi også innom Ole Høilands hule – veldig spennende, ifølge Hanna.

Lauritz er også fornøyd.

– Håvard forteller så veldig fint! Og veldig spennende med Ole Høilands hule! Og å gå rundt i skogen en hel dag er slett ikke slitsomt.

– Det er jo flere steder vi skal innom, så da kan vi jo hvile litt, sier Lauritz.

LES OGSÅ: HAR DET VÆRT SETER HER?

Ikke lettskremt

Sunniva liker også godt å være i skogen

– Morsomt å høre Håvards historier og å se stedene de er fra. Og så er det jo litt fint å gjøre noe annet enn å sitte stille i klasserommet. Forresten så vi en stålorm på veien – men vi visste at den ikke var farlig for den hadde ikke sikksakk på ryggen – som huggormen, forteller Sunniva, som slett ikke er lettskremt.

– Nei da – og historiene til Håvard er ikke så skumle! At huldra for eksempel bor under gresset på Linderudsetra tror jeg i hvert fall ikke noe på!

Elevenes tematur i Lillomarka, var blant annet innom uteliggerhytter i Årvollåsen, steinhjul i Årvollåsen, Gamle Hadelandsveien, mestertyven Ole Høilands hule, Linderudseter, øksesteinbrudd, «Kastestein» og Isdammen.

Flott pedagogisk opplegg

– I mer enn 20 år har Tonsenhagen skole hatt dette samarbeidet med Friluftsetaten og Håvard, med forskjellige turer for hvert trinn. Et flott pedagogisk opplegg med lokal kulturhistorie og naturfaglære, som også er nedfelt i årsplanen. Håvard kan så utrolig mye om de forskjellige stedene, turene er en kombinasjon av lærerikt, gøy, og hyggelig. Både elever og lærere er begeistret, sier lærer Inger Øigarden

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!