*Nettavisen* Nyheter.

Hullet må fylles

Brannen i Jeppebygget for et drøyt år siden forandret Vinderen-historien for alltid. Det gamle Vinderen forsvant i et hav av ild, røyk og støv. Mange på Vinderen ble oppriktig lei seg da en del av deres oppvekst ble redusert til en ruinhaug. Men bare et par dager etter brannen begynte folk å se fremover. Det ble snakket om gjennoppbygging. Ønsket om at bygget skulle gjennoppstå i sin gamle prakt, var stort. Men slik gikk det ikke. Teknisk sett var ikke gjenoppbygging mulig. Restene av bygget ble jevnet med jorden. Siden da har tomten fremstått som et gapende hull i Vinderen sentrum. Daglig går Vinderen-folket forbi og ser på hullet med bedrøvelse.

Det har vært navnekonkurranse, Vinderenborgen er det nye navnet på bygget som skal reise seg på tomten. Eier Erling Storm har de siste året jobbet med planer for nybygget. Og kritiske røster har kommet. Og Storm har svart på tiltale. Venstre-velgeren Storm har havnet i verbal klinsj med Venstre-representanten Terje Bjøro. Storm mener planen for Vinderenborgen er god og at den holder seg innenfor de gjeldende reguleringsplanene. Bjøro mener prosjektet foreløpig bør legges på is. Men slik ståa er nå, skjer neppe det. Storm ønsker å fylle tomrommet i Vinderen sentrum. Og et nytt bygg vil uansett reise seg.

Vi skal ikke ta stilling til hvordan bygget skal se ut, eller hva det skal inneholde.

Men vi er klare på at Vinderen trenger et nytt bygg. Vinderen har ikke vært seg selv etter brannen. Og noe nytt Jeppebygg kommer aldri tilbake, men stedet trenger et naturlig midtpunkt. Et offentlig prosjekt er det ikke. Og Erling Storm skal selvfølgelig utvikle prosjektet etter eget hode.

Vi tror, og håper Storm utvikler et bygg som vil fornye Vinderen sentrum. Foreløpig vet han ikke selv hvem, eller hva som blir leietakere i bygget. Men vi tror han ønsker et skikkelig og seriøst bygg. Storm er forretningsmann, og han av alle vet at man må levere kvalitet for å få igjen for investeringen. Det tror vi han vil gjøre. At Storm har nevnt at han savner et torg med julemarked, høres lovende ut i våre øyne.

Nå skal den gapende Vinderen-tanngarden fylles.Daglig går Vinderen- folket forbi og ser på hullet med bedrøvelse

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag