RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Humanitærbil til ildsjel

Harald Bonde er en ildsjel av de sjeldne. I april skal han disponere humanitærbilen.

NEDRE BEKKELAGET: Harald er et alle tiders medmenneske. Han er tålmodig, snill, flink til å lytte og utrolig hjelpsom. Han er alltid positiv og har også en unik evne til å ta vare på dagen i dag, forteller Lisbeth Kverneng som foreslo Harald Bonde som kandidat til humanitærbilen.
Jeg ble veldig overrasket da jeg fikk telefon om at jeg får bruke humanitærbilen i en hel måned, sier Harald Bonde.

Rørt av å hjelpe

Harald jobbet i mange år for et forsikringsselskap, men ble syk etter en operasjon for en del år siden. Han er nå uføretrygdet, men har litt overskudd og mye vilje til å hjelpe folk som trenger det.
Jeg er uføretrygdet, men har litt kapasitet til overs i ny og ne. Jeg har ikke penger, men har masse tid. Om vinteren sliter jeg litt med helsa, men nå er våren snart her og da blir det mye bedre, sier Harald.
Harald Bonde har blant annet gjort mye frivillig arbeid for barneskolen og menigheten på Ljan. Han har også hjulpet noen mennesker fra Latvia til å få innpass i det norske samfunnet. Motivasjon finner han i gleden ved å hjelpe andre.
Å se hvor glade og takknemlige mennesker blir gjør meg rørt. Vi lever i et samfunn hvor vi har det dobbelte av alt vi trenger, og ungene våre har det tredobbelte. Det er viktig å ha et lite blikk for andre som trenger hjelp. Det kommer kanskje en tid da man selv trenger hjelp, sier han.

Klar til innsats

Når våren kommer skal Harald igjen trå til med hekklipping og forefallende arbeid i menigheten på Ljan hvor han er oppvokst. Han betrakter seg ikke som veldig religiøs, men fikk en vekker da han gikk i kirken en gang han var langt nede
Jeg er i stor grad en julaftenkirkegjenger, men gikk i kirken en søndag for å søke hjelp. Da gikk det opp for meg at det er mange mennesker som har det verre enn meg, og at jeg kan hjelpe dem i stedet, forteller han.

Harald har ikke rukket å finne ut hvordan han skal bruke bilen. Men han ønsker å bruke den til å hjelpe mennesker som har behov for det. Han stiller gjerne opp hvis det er noen som trenger frakt eller skyss.
Hvis det er oppdrag som kan tas på sparket stiller jeg gjerne opp, sier han.
Juryen består av Richard Elphinstone ved Senter Syd, Tom Nilsen ved Motorforum Abildsø og Tore Bollingmo i Nordstrands Blad. De er meget godt fornøyd med de fire kandidatene som hittil har fått bilen, og nå ønsker de seg enda flere forslag. Interessen har vært stort, men det er mange som foreslår de samme kandidatene. Gå in på www.noblad.no og lanser din ildsjel eller forening!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere