Humor og alvor

Torgeir Rebolledo Pedersen da han deltok på poesitrikken i fjor. Arkivfoto

Torgeir Rebolledo Pedersen da han deltok på poesitrikken i fjor. Arkivfoto

Torgeir Rebolledo Pedersen er ute med diktsamlingen «Erfaring og Forsvinning».

Den nye diktsamlingen heter"Erfaring og Forsvinning".

FROGNER: Dette er den 13. diktsamlingen forfatteren gir ut. Denne gangen er det fugler, blomster og trær som figurerer hyppig i diktene. Gjennom 64 dikt byr han på poetiske refleksjoner om å være en far og en sønn og om den meksikanske morfaren som også skrev dikt. Han reflekterer også om kunst, politikk og tilhørighet og ikke minst beskriver han kjærlighet.

Metaforer

Pedersen bruker både humor og litt annerledes metaforer. Han leker med ord, men er likevel dypt alvorlig. Her skildres små øyeblikk og noen lengre episoder.

Dramatikk

Pedersen er utdannet arkitekt og er både forfatter og dramatiker. Han står bak litterære kabareter, korverk og dramatikk for scene, radio og dukketeater. I bibliografien sin har han også en barnebok som heter «God natt lille abbor».

Slampoesi

Poeten debuterte med sin første diktsamling i 1983 og har opptrådt med Stuntpoetene og jazzgruppen Søyr. Han kan blant annet skrive på CV-en sin at han er norgesmester i slampoesi, han er tildelt Oktoberprisen, Den norske lyrikklubbens pris, Prix Italia og Edvard-prisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: kultur,

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag