*Nettavisen* Nyheter.

Humordokumentar om kroppen

Tirsdag 30. januar har faktaserien Kroppen première på NRK1. Eirik Moen Holsve har jobbet som tekstforfatter og animatør på humordokumentaren.

Nordstrand: Eirik Moen Holsve fra Nordstrand har siden oktober hatt praksis som tekstforfatter for Monster productions. Han har jobbet med en produksjon for NRK, som heter Kroppen.

Humordokumentar

Praksisen hos produksjonsselskapet er en del av det siste året på Westerdals School of Communication. Han har både skrevet tekster og jobbet som animatør.

Dette er en humordokumentar i åtte deler som benytter seg av faktainformasjon, men som fremstiller det i et underholdende format. Det blir noe ala Typisk norsk. Programserien handler om alt det positive med kroppen, og det har vært moro å jobbe med et program som har en slik vinkling, sier Holsve til Nordstrands Blad.

Animert indre organer

Det er laget åtte episoder i serien, som skal vises hver tirsdag fremover. De tar for seg forskjellige hoveddeler av kroppen, som for eksempel alt som kommer inn og ut av nese og munn og hjerte og blod.

Jeg har lært mye om kroppen, særlig når vi har laget animasjonene. Vi har animert de indre organene og ting som flytter på seg inni kroppen. I serien forteller vi om det fysiologiske samtidig som vi tar for oss kunst, kultur og symbolikk, forteller han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.