RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

André Jerman lover fest og moro hver eneste onsdag.
André Jerman lover fest og moro hver eneste onsdag.

Humoren trosser krisa

Hver eneste onsdag møter kjente komikere opp på Dattera til Hagen for å prøve ut nytt materiale. Og publikum liker det de får servert.

GRØNLAND: Jeg tok over ansvaret i august når finanskrisa var et faktum. Men vi har kun merket en solid opptur på antall besøkende her i løpet av den såkalte finanskrisa, ler André Jerman.

Han er kreativ leder for klubben og er ofte konferansier.

- Foreløpig ler vi godt av finanskrisa. Publikum strømmer til dattera til hagen på onsdager for å se standup. Antakeligvis fordi de få kronene det koster å se to timer standup ikke rammer hardt i lommeboka, sier han.

Denne uka feirer Reis Deg Komikerklubb 15 år. Dette markeres med et stjernespekket show på Latter tirsdag, prøverøret på Dattera til Hagen onsdag og prisutdeling på Josefine torsdag.

Les også: Kjendisene inntar humorscena

Tester ut

Og det er utrolig viktig at komikerne får testet ut materialet på en slik kveld det er på Dattera til Hagen.

- Prøverøret er et slags verksted for komikerne. De kommer dit med nye tanker, ideer og nyskrevet materiale. Forhåpentligvis får vi publikum til å le, men andre ganger kan det gå helt på trynet. Du kan si vi bruker scenen litt som norske politikere bruker media. Vi tester ut ting, hvis det ikke funker skylder vi på hverandre etterpå, ler André Jerman.

Daglig leder i Reis deg Komikerklubb, Jånni Kristiansen, er enig med Jerman.

- Dette konseptet har vært utrolig viktig. Denne kvelden er satt av til testing av materialet, et slags laboratoriet for komikerne, sier Jånni.

Først ute

Og det er på Dattera til Hagen man har muligheten til å se kommende komikerstjerner i aksjon for første gang.

- Noe av det mest spennende for publikum er også at de kan være aller først til å se og høre en helt ny komiker. Vi har ofte et ferskt talent som prøver seg for første gang, sier Jerman.

Stort sett er det fire komikere og en konferansier, i tillegg har det alltid, som eneste klubb i Oslo, en åpen mik-spot.

- Det vil si at hvis en eller annen komiker kommer innom kan han eller hun gjøre fem minutter uannonsert. Eventuelt en helt ny, som tør å ta sjansen, avslutter André Jerman.

Onsdagens komikere er Yngve Skumsvoll, nominert til årets standupkomiker 2008 Jonna Støme, Jånni Kristiansen, Thomas Olsen og Cecilie Steinmann Ness. Konferanser er André Jerman.

Kanskje er det nettopp deg som tør å ta sjansen med å gripe mikrofonen til slutt

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere