RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Humpetihei for en dårlig vei


INGEN PARKERINGSPLASS: De fleste oppfatter dette humpete og sølete området som parkeringsplass til Abildsø sykehjem, men det er det offisielt ikke - foreløpig.
INGEN PARKERINGSPLASS: De fleste oppfatter dette humpete og sølete området som parkeringsplass til Abildsø sykehjem, men det er det offisielt ikke - foreløpig. Foto: FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN
Parkeringsplassen bak Abildsø sykehjem er så humpete og sølete at det er uverdig, mener en leser.

ABILDSØ: De fleste som skal til Abildsø sykehjem benytter seg av parkeringsplassen på baksiden, som har innkjøring fra bussholdeplassen i Enebakkveien.

– Her er det veldig humpete med tildels dype hull som fylles med vann når det regner. Det er uverdige forhold for begravelsesbiler og alle gjester som skal til kapellet, men også for alle oss andre besøkende, sier en leser.

Han lurer på hvem som har ansvaret for veien og parkeringsplassen, og drømmer om at den skal få ny grus eller bli asfaltert.

Ikke p-plass

Henrik Berg, avdelingsleder for service ved Abildsø sykehjem, sier at den omtalte plassen egentlig ikke er parkeringsplass.

– Det er faktisk ikke noen parkeringsplasser til sykehjemmet, selv om vi også har kortidsplasser og intermediærenheter som medfører mye besøk hele døgnet, sier Berg.

Kapellet og rømningsveier har likevel utgang til plassen, som også er det naturlige stedet å kjøre inn for utrykningskjøretøyer, hvis det for eksempel skulle begynne å brenne.

Burde vært avklart

I Løvsetdalen på den andre siden av sykehjemmet er det kun gateparkering, og sjelden ledige plasser.

– Løvsetdalen er en risikofelle, og vi ønsker oss en ordentlig parkeringsplass, sier Berg.

Han sier at Omsorgsbygg og Bymiljøetaten er i dialog om plassen, men at det er et problem at den tilhører miljøparken rundt Østensjøvannet.

– Dette med tomtegrenser og miljøparken burde vært avklart for lenge siden. Det er et problem at man har kilt en institusjon inn her og ikke har noen parkeringsplasser. Dette burde vært sett på fra tidenes morgen, sier Berg.

Oslo kommune jobber med saken

Bymiljøetaten og Omsorgsbygg sier de jobber for å finne en løsning på parkeringsproblemene ved Abildsø sykehjem.

Bymiljøetaten opplyser at de har en dialog med Omsorgsbygg angående parkering.

– Saken er at det aktuelle området hvor en ønsker p-plass hører inn under området til Østensjø miljøpark. Derfor er vi restriktive til p-plass og kjørevei til kapellet her, sier seniorrådgiver Odd Olav Bratteberg i Bymiljøetaten.

– Omsorgsbygg har engasjert en arkitekt som skulle komme med forslag til ny løsning. Vi har ikke fått det nye forslaget til behandling, sier Bratteberg.

Kommunikasjonssjef Marte Svenneby i Omsorgsbygg opplyser at det er for tidlig å si hva som blir resultatet av dialogen med Bymiljøetaten.

– Begge parter jobber for å finne en løsning som er hensiktsmessig, sier Marte Svenneby.

FLERE SAKER OM ABILDSØ SYKEHJEM:

Nye tiltak mot feilmedisinering

Fruktig samarbeid på Abildsø

Dugnad i sansehagen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere