*Nettavisen* Nyheter.

Hun ble født på brannbåten fredag

Her sitter Marianne (40) med sine tre barn Maren (6), Jens (9) og minstejenta et drøyt døgn gammel trygt i sofaen på Ullevål. Den lille jenta ble født i brannbåten i Oslo fredag morgen. Her er båten på vei til kai etter den litt uvanlige starten på dagen. Foto: Staale Reier Guttormsen/Camilla Svendsen

Her er jenta som ble født på brannbåten fra Tangen brygge til Vippetangen.

Hun har foreløpig ikke fått navn, men er en nydelig liten nesodding som er 48 centimeter lang og veier 3040 gram.

Det er ren og skjær familieidyll da Amta besøker de fem i familien Kaurin Cappelen fra Nesoddtangen. Mor Marianne (40) og veslejenta som ikke hadde tid til å vente på termin, slapper av på hotellet til Ullevål sykehus mens far Andreas (42), storesøster Maren (6) og storebror Jens (9) stolt svermer om dem. Mormor og morfar fra Tønsberg har også tatt turen inn til hovedstaden for å ønske siste skudd på slektstreet velkommen.

- Hun er så fin, fastslår Maren med favnen full av lillesøster.

- Rask fødsel

Marianne hadde egentlig termin 12. januar, men minstejenta ville det altså annerledes og meldte sin ankomst tre dager tidligere:

- Halv åtte fredag morgen skjønte jeg for alvor at noe var i ferd med å skje. Hun hadde rett og slett ikke tid til å vente, så det ble en veldig rask fødsel, sier Marianne.

- Vannet gikk vel midtfjords, og da vi nærmet oss Vippetangen var hode hennes ute. Så snart vi klappet til kai, kom jordmor om bord og bisto med forløsningen, forteller Marianne om det videre forløpet.

Men før de kom så langt var så visst ikke denne fredagsmorgenen en stille morgenstund.

- Fantastisk paramedic

For faren og mannen Andreas startet som seg hør og bør med å ringe taxi.

- Men da drosjen ankom, forsto vi raskt at det ikke var løsningen. Dermed ringte vi paramedic i Vardenbakken, og rett etter hamret det på døra og paramediceren kom inn i stua og tok ansvar, forklarer Andreas.

Han og Marianne kan nesten ikke få fullrost hjelpen de fikk fra paramedic:

- Vi følte vi ble veldig godt ivaretatt. Han koordinerte alt, og var faktisk fantastisk god å ha akkurat der og da.

Klikk på bildet for å forstørre.

FAMILIEIDYLL: Mamma Marianne (40), Maren (6) og Jens (9) med familiens nye tilskudd, som ble født på brannbåten i indre Oslofjorden fredag. Foto: Staale Reier Guttormsen (Amta)

Men også gutta om bord i brannbåten får ros:

- Det er sindige og solide karer som ikke lar seg vippe av pinnen av en fødsel. Paramediceren var også med om bord, og alt var tilrettelagt hele veien fram til vi nå lykkelig sitter her, sier Andreas og Marianne som er uforskammet velopplagt etter den noe dramatiske fødselen på fjorden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.