RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hun er 70 år og åpner ny butikk


Tove Vaage foran et lite utvalg av det bruktbutikken byr på. Mange av gjenstandene har hun selv kjøpt blant annet i USA og eid i lengre tid.
Tove Vaage foran et lite utvalg av det bruktbutikken byr på. Mange av gjenstandene har hun selv kjøpt blant annet i USA og eid i lengre tid. Foto: Foto: Kaja Stabursvik
70 år er ingen alder. Tove Vaagenes trosser pensjonisttilværelsen og har nettopp åpnet bruktbutikk på Tøyen.

TØYEN: I samme bygård som Samurai Sushi på Tøyen åpnet det i helgen en ny bruktbutikk med navnet Maggi’s. Damen bak disken er 70 år gamle Tove Vaagenes, og damen på skiltet som lyder navnet Maggi var Vaagenes’ mor.

I følge Vaagenes var hennes mor som døde da hun selv var tre år gammel svært glad i gamle ting. Det sier i hvert fall ryktene.

Noe for alle generasjoner

Det var ikke før for en fem års tid siden at Vaagenes fikk lyst til å åpne bruktbutikk. Det skjedde etter et langt liv med farting mellom forskjellige bruktbutikker og en spesiell lidenskap for gamle ting.

– Som ung pike sprang jeg rundt hos forskjellige brukthandlere, og jeg har alltid vært glad i å samle på gamle ting, så da jeg for en tid siden fikk lyst til å åpne egen bruktbutikk hadde jeg allerede mange forskjellige ting hjemme jeg kunne bruke, sier Vaagenes.

Selv bor hun i etasjen over butikken, og i butikken er det et stort utvalg av ting som hun selv har eid gjennom et langt liv.

Lokalene eier hun sammen med mannen sin, og det var svigerfaren som drev det gamle renseriet som holdt til der Samurai Sushi i dag befinner seg, i over 70 år.

– Det har vært en brukthandel i gården her før, men det er rundt ti år siden den ble stengt, og det er ingen andre i området som jeg vet om.
Så hvis folk blir oppmerksomme på at Maggi’s eksisterer, skal det nok gå bra, sier Vaagenes som tror hun har noe for alle og enhver i butikken sin.

– Barnebarnet mitt har også vært innom og tittet, og det er flere ting her hun kastet seg over, men hun må nok pent betale for det hun vil ha sånn som alle andre, sier Vaagenes med et smil.

Åpent fem dager i uka

I første omgang holder butikken åpen hver dag bortsett fra søndager og mandager, og Vaagenes ser ingen grunn til å tilbringe tiden som fulltidspensjonist.

– Så lenge kroppen beveger seg er jeg i farta. Det tror jeg vi bare har godt av, sier den nybakte butikkeieren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere