Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hun fikk drømmegaven

Vinderen-jenta Sofie Inger Johansen (16) flår sin aller første mår, og hun ser ut til å ha draget på det!
Vinderen-jenta Sofie Inger Johansen (16) flår sin aller første mår, og hun ser ut til å ha draget på det! Foto: foto: FREDRIK ECKHOFF
Sofie Inger (16) har lenge drømt om å ta jegerprøven, og nå har hun snart beviset i hånden. Sist torsdag flådde hun sin første mår!

Sofie Inger Johansen og Mattis Røisland sammen med måren som snart skal flås.

SØRKEDALEN: «Alt er en overgang, sa reven og ble flådd.» Torsdag var det ikke rev, men derimot mår og rype som fikk gjennomgå på den siste kvelden av høstens jegerkurs i Sørkedalen.

Først til mølla

Da kursleder Svein L. Monsen spurte hvem som hadde lyst til å flå en mår på egenhånd, var ikke Sofie Inger Johansen (16) fra Vinderen og Mattis Røisland (15) vonde å be.

– Jeg fikk dette kurset i bursdagspresang. Familien går mye på jakt, og vi har en engelsk setter. Det er spennende å ta jegerprøven og få prøve å skyte og sånn, sier Sofie, før hun og Mattis går løs på den nytinte måren.

Lekende lett

Det snittes langs bakbeina, før måren festes med en pigg gjennom akillessenen. Dermed er det mulig å dra pelsen av beina på måren, noe som går lekende lett for de to unge jegerspirene. Og mens Mattis holder bordet fast, trekker Sofie pelsen av hele dyret, helt til det bare er hodet som ikke er ribbet.

– Du må dra hardere! sier kursleder Monsen, og Sofie tar i ekstra hardt. Snart er jobben gjort, og hun og Mattis er et skritt nærmere jegerdrømmen.

Sofie kjenner mange som har tatt jegerprøven, og nå gleder hun seg stort til å få lov til å prøve seg ute i det fri.

LES OGSÅ: Petter Pilgaard liker bedre å skyte enn å flå

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!