RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

, kysten, havet, dans og portretter av dyr og mennesker er noe av det Karin Køltzow maler på lerretet i sitt atelier på Smestad. Foto: Anders Jørstad
, kysten, havet, dans og portretter av dyr og mennesker er noe av det Karin Køltzow maler på lerretet i sitt atelier på Smestad. Foto: Anders Jørstad

Hun gir et bilde på Midtøsten-konflikten

Og oppnår kontakt med kyr og høns!

SMESTAD: Sosial sammenkomst og dialog mellom publikum og kunstnere var målet med kollektivutstillingen Oslo Open sist helg.

Lørdag åpnet den profesjonelle kunstneren Karin Køltzow dørene til sitt atelier i Dalsveien på Smestad.

Køltzow har også utgitt flere bøker rundt temaet kunst, og viktigheten av å bruke sansene fullt var en solid erfaring hun kunne dele med mange kunstinteresserte denne dagen.

Forsker ble kunstner

– Det er hyggelig å få besøk av dem. De stiller spørsmål om bildene og arbeidsteknikk, og det oppstår alltid en interessant dialog, forteller Køltzow.

Køltzow var opprinnelig forsker ved Transportøkonomisk institutt og er en av få kunstbegavede som har klart å la favoritt-hobbyen bli levebrødet. I sine snaue 20 år som fulltidskunstner har variasjon vært hennes fremste drivkraft.

Hønsebusiness

Bilder av hjelpeløse palestinske barn på tv-skjermen, fikk henne til å lage fire store malerier hvor hun ga uttykk for sin frustrasjon – en frustrasjon som blant annet har blitt utstilt i Evora i Portugal.

Spranget blir da stort når hun en annen gang lot sitt atelier huses av en høne og en hane i seks uker.

– Etter en tid følte jeg at jeg begynte å få kontakt med dem, jeg liker å studere alle slags dyr, forsøke å være i samklang med dem, de kan lære oss mye, mener Køltzow.

Portrettene av høna og hanen ble også en lønnsom geskjeft når Prior viste sin interesse. Billedkunstneren fra Smestad har "funnet tonen" med både kyr, hunder, kameler og dromedarer i tidenes løp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere