RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I en fluktstol i Hygeaparken skal Jeanette Juul Jensen (26) ha fulle arbeidsuker i en hel måned. For 25.000 kroner i månedslønn.
I en fluktstol i Hygeaparken skal Jeanette Juul Jensen (26) ha fulle arbeidsuker i en hel måned. For 25.000 kroner i månedslønn. Foto: FOTO: MARIANNE HOLØIEN

Hun har Norges slappeste sommerjobb

Oslojenta Jeanette Juul Jensen (26) har utkonkurrert 7.000 søkere i kampen om landets desidert slappeste sommerjobb: Sitte i en park og se gresset gro.

FROGNER: – Sommeren er jo til for å slappe av litt. Hva er vel da bedre enn å kombinere det med jobb? spør den nyansatte slappfisken. 

I ettermiddag var første dag  for 26-åringen, som til daglig bor i Tøyen-området.

Del på Facebook

I en fluktstol hele måneden

Eller jobb og jobb, fru Blom:

Den nærmeste måneden skal hun i utgangspunktet sitte i en fluktstol i Hygeaparken i Oslo og se gresset gro, se gresset bli slått og se gresset gro opp igjen.

Betalingen for anstrengelsene er 25.000 kroner. 

Juul Jensen skryter uhemmet av opplæringen hun nettopp har vært gjennom. Hun har blant annet lært å legge sammen og ta opp igjen fluktstolen hun skal sitte i en hel måned.

– Jeg har også lært å justere parasollen, sier hun.

7.000 søkere til jobben

– Hun overbeviste oss, fastslår Henrik Faller, prosjektleder for sommerjobben. 

Og det skulle litt til å slippe gjennom nåløyet: Hele 7.000 slappfisker, unnskyld personer, søkte på jobben.

Nesten 361.000 personer har lest stillingsannonsen på nett, noe som gjør den til den mest leste stillingsannonsen noensinne. 

– Det er helt utrolig. Jeg føler meg sikker på at jeg kan si at dette er Norges mest populære sommerjobb noensinne, sier Faller.

Han forteller at folk fra 15 til 65 år har søkt jobben, og søkerne har hatt alt fra kun folkeskole til ti års universitetsutdannelse i bagasjen. Veldig mange av dem som har søkt, er i alderen fra 16-17 år og opp til 26-27 år. Åtte av de 7.000 var gjennom intervjurunder denne uken, og i går fikk "slappfisken" vite at jobben var hennes.

Faller  understreker at det ikke nødvendigvis er den slappeste personen oppdragsgiver Husqarna har sett etter, selv om jobben er slapp.

Snarere litt tvert imot.

– Vi har vært ute etter en som godt vet hvordan man slapper av, men som også er morsom, sosial og gjør litt ut av seg. Dette er blant grunnene til at hun fikk til slutt, sier Faller.

Slappfisken har ingen planer om bare å bruke tiden i fluktstolen til å titte tomt ut i luften. I løpet av sommeren håper hun å lære seg å stå på hendene.

Dessuten håper hun forbipasserende lar seg lokke til å bli med på grilling eller sommerleker. Av den avslappende sorten, understreker 26-åringen. Hun har ikke akkurat ligget på latsiden før denne sommerjobben.

Juul Jensen er nettopp ferdig med en bachelor i produktdesign.

Hele prosjektet er selvfølgelig et markedsføringsstunt -  for et av produktene til Husqvarna.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere