RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hun spiller med de store


Malene Fosli Flataker (14) fotografert på Youngstorget i april på Norsk Kulturskoleråds utescene i forbindelse med Menhuindagene. Nå er hun plukket ut til å delta i Norsk Blåseorkester. Foto: Gabor Szilvey.
Malene Fosli Flataker (14) fotografert på Youngstorget i april på Norsk Kulturskoleråds utescene i forbindelse med Menhuindagene. Nå er hun plukket ut til å delta i Norsk Blåseorkester. Foto: Gabor Szilvey.
– Jeg sendte inn cd-en mest for moroskyld, sier Malene Fosli Flataker (14).

KORSVOLL: Nå er 14-åringen fra Korsvoll plukket ut til å spille med langt eldre blåsertalenter enn henne selv. Nyoppstartede Norsk Blåseorkester er satt sammen av 60 unge blåsere i alderen 18 til 25 år. Malenes spill overbeviste panelet i så høy grad at hun fikk dispensasjon til tross for sin unge alder.

LES OGSÅ: Malene (13) van for andre gang

Ledes av Antonsen

Norges kanskje fremste trompetist, Ole Edvard Antonsen, skal lede orkesteret. De får sin første store opptreden under Olavsfestdagene i Trondheim 31. juli, sammen med Norges Nasjonale Brassband i Nidarosdomen. I 2011 går turen til Taiwan.

– Jeg tror det blir kjempegøy, smiler Malene.

Med seg i orkesteret får hun noen hun kjenner fra Barratt Due Musikkinstitutt, der hun er elev. Men de er alle eldre enn henne.

Aldri en 17. mai uten

I sju år spilte Malene, som nå går på Nordberg ungdomsskole, i Korsvoll skolekorps. I høst ga hun seg. Men trompetspill blir det likevel på nasjonaldagen.

– Å ikke skulle spille trompet på 17. mai hadde vært veldig rart tror jeg, sier hun, og forklarer at å marsjere og spille ikke alltid er like lett.

– Det humper ganske mye, og da kan det bli vanskelig å spille, men det går bedre etter hvert.

I år blir det ikke marsjering, men konsert med Oslofjord Brass. Først klokken 13.00 på Filadelfias årlige 17. mai-konsert i St. Olavs gate, deretter ute på Egertorget klokken 1500. Også i fjor var Malene solist på begge konsertene.

Vil bli musiker

Nå gleder hun seg stort til Trondheims-turen. Hun håper å få lære noen triks av Ole Edvard Antonsen, men er ennå ikke helt sikker på hva hun vil spørre ham om, hvis hun får mulighet.

– Ole Edvard Antonsen er et stort forbilde, som jeg hører mye på. Men jeg ser også opp til Tine Thing Helseth. Jeg drømmer om å bli musiker som dem, det er helt sikkert. Men å bli solist er ganske vanskelig. Kanskje blir det i et orkester, eller undervisning? Jeg vet ikke helt.

Se 17. mai-programmet på skolene i Nordre Aker her!
Se programmet for det kongelige besøket i Nydalen her!
Leo og Maja møter Kongen og Dronningen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere