RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hund bitt av huggorm


Etter å ha blitt bitt fikk Vinni først innledende førstehjelp før hun ble gitt motgift.
Etter å ha blitt bitt fikk Vinni først innledende førstehjelp før hun ble gitt motgift.
Vinni ble bitt av huggorm i skogen.

Vinni ble bitt av huggorm i skogen på Kolbotn. Eier var heldigvis oppmerksom og så med en gang at Vinni ble bitt. Hun var klar over farene for forgiftning og at en hund med huggormbitt skal bevege seg minst mulig og at man alltid skal reise til dyrlegen. Derfor bar hun hunden tilbake til bilen og reiste direkte til dyrlegen.

Hos dyrlegen fikk Vinni først innledende førstehjelp før hun ble sendt til oss for å få motgift. Vinni var slapp og hoven i ansiktet når hun kom hit, hvor hun ble værende i 1 døgn for behandling. Dagen etter fikk hun reise hjem frisk og rask med beskjed om å ta det med ro i minst en uke og å komme tilbake for kontroll.

Det er mye huggorm i Oslo-området og vi har ukentlig hunder inne til behandling som har blitt bitt. Hvis hunden din blir bitt av huggorm så må den bevege seg minst mulig og du må reise direkte til dyrlegen uansett om du ser symptomer på forgiftning eller ikke. Symptomer på forgiftning kan være slapphet, smerte og rask utvikling av hevelse vanligvis på snutepartiet eller på en labb.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere