RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hundebæsj kontra hestemøkk

I to uker har jeg hatt gleden av å passe en hund og alt hva dette innebærer. Det har blitt mange hyggelige turer rundt i Holmlia-området, ned mot Hvervenbukta, rundt Søndre Aas gård og ellers i nærområdet. Møtt mange positive hundeeiere, og har fått bekreftet at det å ha hund skaper kontakt mennesker i mellom.

Det er mange turvalg i området, men de fleste er på asfalt, noe som ikke kan være så godt for hundenes poter og ben. Savner litt mer stier i skog og mark, men dette er ikke noe stort problem.Det som imidlertid er et problem, er hundeeieres likegyldighet med hensyn til å ta opp hundebæsjen. Har tatt mange på fersken der de titter seg rundt for å se om det er noen i nærheten. Er det ikke det, lar de ekskrementene bare ligge. Finner de ikke en søplekasse i nærheten, hender det at de kaster plastposen med bæsj i busker og kratt.

Det som er enda verre i mine øyne, er hester som, unnskyld uttrykket, driter gangveiene ned. De som er ute på turveiene med disse hestene, bør klyve ned fra sin høye hest og få ryddet hestemøkka av veien. På en av mine mange turer rundt ved Hvervenbukta måtte jeg nærmest gå slalåm mellom store hauger med hestemøkk, talte 8-10 i alt. Og det er skikkelig møkk. Man kan ikke rangere og klassifisere møkk. Det hester gjør fra seg, er ikke bedre enn det hunder gjør.Rundt Søndre Aas gård, som er turvei for oss som bor på Holmlia, er det ofte som å vasse i hestemøkk. Det bør være gårdeierens ansvar og oppgave å rydde dette daglig. Gårdsområdet er et yndet turterreng for Holmlias befolkning. Men møkk er møkk uansett om det kommer fra hund eller hest! Høstlig hilsenKnut Haug Sundar

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere