RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hundeeier fikk 6000 i bot


DYRT: Rådyret i Holmenkollen måtte bøte med livet, og for hundeeieren ble det bot.
DYRT: Rådyret i Holmenkollen måtte bøte med livet, og for hundeeieren ble det bot. Foto: Illustrasjonsfoto
Holdt ikke hunden i bånd, hunden drepte et rådyr.

OSLO/HOLMENKOLLEN: For få dager siden ble en mann dømt for overtredelse av hundeloven da hans hund, som ikke var i bånd, drepte et rådyr i Lillevannsveien i Holmenkollen.

Bymiljøetaten anmeldte forholdet, og vedkommende fikk bot på 6000 kroner.

LES OGSÅ: Ulven tilbake i Østmarka

Regelmessige kontroller

– Er brudd på båndtvangen et problem i Oslo?

– Ja. Dessverre er det få som forstår hvorfor, og mange som ikke bryr seg om forbudet, sier Tea Turtumøygard, spesialkonsulent i Bymiljøetaten.

Hunder skal holdes i bånd i tiden 1. april til 20. august, ifølge hundeloven. Det foretas regelmessige kontroller av dette, og også privatpersoner kan anmelde brudd på loven.

Ikke sjelden gjør hunder skade på andre dyr.

– Det var et rådyr som ble angrepet på Ekeberg i forrige uke, og rådyret ble ganske hardt såret. I dette tilfellet klarte vi ikke å finne ut av hvilken hund som gjorde skaden, sier Turtumøygard.

LES OGSÅ: – Det er lov å bruke huet

Også små hunder

– Hva er årsaken til at hunder holdes i bånd om sommeren?

– Vi er midt i ynglingssesongen for sårbare fugler og pattedyr. Det gjelder blant annet bakkehekkende fugler med egg, vi har rådyrkje og elgkalver. Også voksne rådyr kan bli jagd så de løper til de stuper, og de kan dø av det, sier spesialkonsulenten.

Hun understreker at det ikke trenger å være store hunder eller fuglehunder som jager andre dyr. Også små hunder kan gjøre skade.

– Det er nok mer slitsomt å gå tur med hunden i bånd, og det er mange hunder som ikke er vant til det. Alle har dessuten en historie om at “min hund gjør ikke slikt”. Men får den ferten av et rådyr hjelper det ikke hvor mye du roper på den, sier Turtumøygard.

LES OGSÅ: Ønsker helårs båndtvang i marka

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere