*Nettavisen* Nyheter.

Hundeeier savner søppelkasser

Jon-Helge Norseth plukker opp etter setterne, men savner søppelkasser mellom Brekkedammen og Nydalen. Foto: Foto: FOto: Kristin Tufte Haga

Hundeeier Jon-Helge Norseth er enig med Rusken-generalen, men mener kommunen ikke legger godt nok til rette for å holde turområdene rene.

AKERSELVA: – Noen tror visst at møkka forsvinner hvis de bare skuffer litt snø over den, sa en «møkklei» Rusken-general Jan Hauger i forrige uke, og minnet hundeeiere om at de firbeintes etterlatenskaper skal kastes i søpla.

Søppelkassene fjernet

Jon-Helge Norseth er hundeeier og flittig turgåer langs Akerselva.

– Jeg har hundeposer i alle lommer og plukker opp, men det er jo et stort paradoks at det ikke er noe sted å kaste det, sukker Norseth.

I sommer forsvant søppelkassene på turveien mellom Oset og Nydalen.

– Tilbake står bare stolpene der de pleide å henge. Resultatet blir at man må kaste i private søppelkasser, men det er det ikke alle som er like glad for, til tross for at jeg knyter posene godt igjen, sier Norseth.

Fare for friområdet

Han mener flere søppeldunker ikke er viktig av flere grunner.

– Akerselva brukes av mange, både til jobb, som turvei og det arrangeres elvevandringer. Elvebredden er til stor glede for store og små om sommeren med bading og grilling. De fleste ønsker å kaste det der det hører hjemme – i søppelkasser, sier Norseth.

Færre, store dunker

Anne Grete Nyrud i Friluftsetaten viser til at store nedgrave søppeldunker ble oppført ved Brekkedammen i sommer.

– Mange av de små søppelkassene ble veldig fort fulle. Derfor er de byttet ut med færre, store beholdere. Dessverre betyr det at noen må gå litt lenger sier Nyrud.

Norseth mener det virker mot sin hensikt.

– Dessverre tror jeg at mange ikke vil gå helt til Brekkedammen når man kommer nedenfra. På sletta nedenfor Kjelsås postkontor er det mange om sommeren. Uten søppelkasser her kan vi bare tenke oss hvordan det vil bli seende ut her. Å legge til rette for at folk kan bruke naturen til aktiviteter, lønner seg for alle, men da må forholdene legges til rette. Flere søppelkasser og jevnlig tømming av disse er et must, sier Norseth.

Les Friluftsetatens debattinnlegg om avfallsbeholdere langs Akerselva her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.