RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hundeekspert vil ha «hund» på timeplanen


I SKOLEN? – Innlegget blåser liv i tidligere diskusjoner om det å lære om hund og hundeadferd, burde vært obligatorisk noen timer på trinnene i grunnskolen, sier hundeekspert Geir Marring.
I SKOLEN? – Innlegget blåser liv i tidligere diskusjoner om det å lære om hund og hundeadferd, burde vært obligatorisk noen timer på trinnene i grunnskolen, sier hundeekspert Geir Marring.
Hundeekspert Geir Marring mener det er på tide med «hund» på timeplanen i grunnskolen. Han mener at hundeeier Kaja Mie Botnens erfaringer med mobbing av hunden hennes på Kjelsås, blåser liv i temaet.

OSLO/KJELSÅS: Hundeekspert og leder av Oslo Hundeskole, Geir Marring, og selv fra Kjelsås, har, som tusenvis av andre, lest innlegget til Kaja Mie Botnen, om hunden hennes som har blitt mobbet og trakassert av barn i Kjelsåsområdet. Marring mener lære om «hund og hundeadferd" burde være obligatorisk undervisning i grunnskolen.

– Nå er det heldigvis ikke ofte at slike situasjoner oppstår. Stort sett oppfører barn og ungdom seg fint mot dyr. Men innlegget blåser liv i tidligere diskusjoner om det å lære om hund og hundeadferd, burde vært obligatorisk noen timer på trinnene i grunnskolen. Jeg mener det burde være slik, sier Marring, som selv har holdt foredrag på flere grunnskoler om temaet.

En halv million hunder

Ifølge medieansvarlig i Norsk Kennelklubb, Anne Hoffmo Bjølgerud, så regner man med at det er rundt 500.000 hunder i Norge i dag. Da er alle hunder tatt med, alle raser/blandingsraser, registrerte og ikke.

– Antall hunder stiger i takt med befolkningen for øvrig, så det er ingenting som tyder på at antall hunder vil bli færre fremover, sier Hoffmo Bjølgerud.

Marring vil ha mer informasjon.

– Med så mange hunder det er i Norge kreves det mer informasjon om hvorledes hunder tenker og handler. Opplysning er veien og gå. Uvitenhet gir grobunn for mange uheldige situasjoner, sier han. .

Respekt

Men også hjemme bør det læres om respekt.

– Respekt for folk og dyr er også noe alle mennesker bør få med seg hjemme fra. Uansett hvor man kommer fra enten Kjelsås eller ei. Slik oppførsel som blir beskrevet er uakseptabelt og vil i mange tilfeller føre til at unghunder uten erfaring får atferd som er uønskelig, sier hundeeksperten videre.

– Hunder føler seg seg truet og flukt mulighetene er blokkert i en bil. Det blir det samme som for oss mennesker som opplever noe dramatisk. Hunder har egenskaper som fort kan bli ubehagelige hvis de blir lagt press på.

Oslo Hundeskole arrangerer også kurs for barn om sommeren, om hund og hundehold.

– I mars inviterer vi også til gratis kurs for foreldre og barn, med og uten hund rundt om i Norge. Dette for å gi hunden som menneskes beste venn, en mulighet til å bli forstått, avslutter Marring.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere