*Nettavisen* Nyheter.

Hundehelg på Bjerke

NOEN-OG-TYVE: Oppdretteren Anne Grethe Lyngstad har et sted mellom tjue og tretti hunder. Foto: ALLE FOTO: Gunn Benjaminsen

3.375 hunder tok over Bjerke travbane når Norsk Kennel Klub arrangerte hundeutstilling i helga.

Klikk på bildet for å forstørre.

STYLES: Storpuddelen Sofie blir gjort klar til utstilling av eieren Mette Nilsen.

Klikk på bildet for å forstørre.

VILLEMO: – Han har et brukket det ene beinet etter at han lekte med katten, forklarer eier Oda Martine Strandsveen.

BJERKE: Pelsen får en siste stuss og høye hæler synker ned i jorden. Eierne og deres beste venner ser begge bra ut når det er internasjonal hundeutstilling på Bjerke travbane.

Del på Facebook

– Det tar vel en fem-seks timer å gjøre Sofie klar, sier Mette Nilsen, som bor på Råholt i Eidsvoll. Sofie, som er av den selvforklarende rasen storpuddel, børstes og danderes etter alle kunstens regler før hun skal bedømmes i hundeutstillingen.

Gråter av glede

Lyden av 3.375 påmeldte hunder av 235 ulike raser er forbausende lav. De har kommet til Bjerke travbane denne helga for å konkurrere om å bli blant annet BIR (best i rase) og BIM (best i motsatt kjønn).

Liv B. Jørgensen tyr til gledestårene når hennes langhårede dvergdachshund Storfoten’s Ærtekrok vinner sin første sløyfe noen sinne i BIM.

– Hundene dømmes på eksteriør og det som er typisk for rasen. Gemytt og bevegelser er viktig, sier Jørgensen.

Hun driver oppdrett av langhårede dachshunder i alle tre størrelser, og har fem av dem med på utstillingen på Bjerke travbane denne helga.

Fra Innerøya til verdensutstillingen

Anne Grethe Lyngstad fra Innerøya i Nord-Trøndelag teller sine fem Phalener og stiller dem opp for fotografering. Hun har flydd til Oslo med to hunder i kabinen og de resterende i flyets lasterom. Det er langt fra Innerøya til Bjerke travbane, men Phalenene hennes er vant til å fly. Noen av hundene hennes deltok på verdensutstillingen for hunder i Paris tidligere i sommer.

– Jeg har noen og tjue hunder til sammen, sier Lyngstad.

– Noen og tjue?

– Ja, jeg vet jo ikke nøyaktig hvor mange. Men du spør da heller ikke en same hvor mange reinsdyr han har, svarer Lyngstad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.