*Nettavisen* Nyheter.

Hundelykke i Prinsdal

Da Britt og Lars Pinderud giftet seg hadde hundene en naturlig plass. Foto: Privat

Britt og Lars Pinderud på Prinsdal møtte hverandre i enden av hver sin lenke.

Klikk på bildet for å forstørre.

Hele familien: Familien Pinderud samlet. Fire på to og fem på fire. Foto: Stine Bøe

PRINSDAL: Det finnes så mange slags lenker. Du har for eksempel hymens lenker og hundelenker. Noen ganger er det tett sammenheng mellom de to.

Britt og Lars forteller i siste nummer av bladet Hundesport om hvordan interessen for hund bragte dem sammen, og hvordan de etter 15 år fortsatt er lykkelig gift og har en familie bestående av fire tobeinte og fem firbeinte.

Ekteparet og tvillingsønnene Simen og Anders på 14 er levende opptatt av hundene, og holder på med både avl og hundesport.

Det første møte

For snart 20 år siden drev Lars med jogging rundt Skullerudstua. Der oppdaget han folk som trente sine Berner Sennen-hunder. Han falt for rasen. Senere skulle han også falle for Britt, en flott dame som hadde en slik hund.

De er skjønt enige om at de kan takke hundeinteressen for at det ble dem to. Siden er det blitt flere bernere, og også flere raser har kommet inn i deres liv. De har hatt belgiske fårehunder, men nå er de mest kjent i hundemiljøet for sitt oppdrett av stabyhoun.

I 2005 ble det første kullet av denne rasen i Norge født, hjemme hos Britt og Lars.

God oppvekst

Sønnene forteller om en god oppvekst med hunder. De står gjerne ringside og heier på foreldrene i utstillings- og agilityringen. De har vært med på å gå blodspor, men synes først og fremst det er hyggelig med hundene i hverdagen.

De forteller til Hundesport at de synes synd på dem som ikke selv har hund. At guttene har ansvaret for å gi hundene mat hver ettermiddag, og for å passe på noen av dem i helgene mens foreldrene er ute og konkurrerer, det oppfattes åpenbart som en glede mer enn en plikt.

Krevende hobby

Ekteparet er ellers åpne rundt hvor krevende det er å ha så mange hunder i en familie, og å drive avl. De sier det ville gått dårlig om ikke begge var like interessert.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.