Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hundemøkk provoserer

PLUKKER OPP: Cathrin Møller (31) fra Brattlikollen synes det er ekkelt når hundeeiere ikke plukker opp møkka. – Jeg bodde i Frankrike i noen år og der fikk man 500 kroner i bot hvis man ikke plukket opp. Ingen dårlig idé å innføre noe slikt her, sier hun. Foto: Kristin Trosvik
PLUKKER OPP: Cathrin Møller (31) fra Brattlikollen synes det er ekkelt når hundeeiere ikke plukker opp møkka. – Jeg bodde i Frankrike i noen år og der fikk man 500 kroner i bot hvis man ikke plukket opp. Ingen dårlig idé å innføre noe slikt her, sier hun. Foto: Kristin Trosvik
Ruskengeneral Jan Hauger blir nedringt av folk som ergrer seg over hundemøkk.

OSLO: – Med én gang snøen kommer så synes skitten mye bedre. Hundeeiere som ikke plukker opp, ødelegger for alle de som er flinke. Og det er jo de fleste, sier Hauger og forklarer at dette er en todelt utfordring:

– Det er de som bare lar møkka ligge. Mens andre velger å putte møkka i poser, for så å kaste pose og møkk i naturen. Da kan man bare droppe posen, det tar flere år før denne posen brytes ned, sier ruskengeneralen.

Dårlig start på turen

Jan Hauger får henvendelser fra hele byen.

– Det er ille å la møkk ligge der unger skal leke. Og det er ikke særlig ok når man skal ut for å nyte naturen og så starter skituren med at man tråkker opp i masse møkk. Som noen sa: det er dårlig skismøring, sier Hauger.

LES OGSÅ:

tre på tur hundemøkk

Vi spurte tre på tur: Plages du av hundemøkk?

Jobber med Rusken

Nestformann i Norsk kennelklubb (NKK), Knut Albeck, forteller at de får masse henvendelser om problemet.

– Dette er en neverending story, og jeg har tenkt å ta det opp på styremøte i NKK Oslo og Akershus i kveld. Jeg ønsker å invitere Rusken til å komme og informere på en utstilling vi skal ha på Bjerkebanen i august, slik at de får informasjonen ut der hundeeiere er, forteller Albeck og legger til at de jobber med problematikken året rundt.

– Vi har stadig saker om det i NKKs blad Hundesport, sier nestformannen. Han kan fortelle om hundeeiere som lar hunden gjøre fra seg på parketten på hundeutstillinger og messer. Og om folk som tar seg bryet med å ta med pose, for så å henge dem opp i trær.

– Det er noen få som ødelegger for alle de hundeeiere som opplever å bli uglesett, sier Albeck.

– Bør de som ikke plukker opp bøtelegges?

– Det er en god idé, men hvordan skal man håndheve det? Jeg tror kanskje flere søppelbøtter strategisk plassert kan være lurt. Men vi kjemper litt med ryggen mot veggen, for å få folk til å skjønne at de fleste hundeeiere er ok. Og det er aldri hundens feil, alltid eierens. Dette er noe vi alltid har fokus på, avslutter Knut Albeck.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!