*Nettavisen* Nyheter.

Hunder i tidsklemma

Ellen Simonsen fra FOD-gåren mener folk i full jobb ikke er egnet til å ha hund. Hanne Mangset fra Bogerud mener likevel at terrieren Albert er en heldiggris.

KLEMETSRUD: "Vi har ikke tid til hunden. Den liker ikke å være alene hjemme lenger", leser lederen av Foreningen for Omplassering av Dyr (FOD), Ellen Simonsen.
Opptil 8 ganger i uken mottar hun denne typen brev fra hundeeiere som ønsker at FOD-gården skal omplassere hunden. I løpet av de siste årene har antall henvendelser økt.
Foreldre i full jobb gir barna all oppmerksomheten. Hunden blir nedprioritert, sier Simonsen.
Hun synes det er trist at folk ikke har tid til kjæledeggene sine.
Hele 80 prosent av hundeeiere i Norge skulle aldri hatt hund. De som kontakter oss, skylder på at barna plutselig har fått allergi. Det tar jeg med en klype salt, sier Simonsen som per i dag har godt over 20 hunder på gården.

Uegnet maskot

Hunder er flokkdyr og Simonsen mener hunder må trenes opp til å være alene på dagtid.
Hunden må føle seg trygg når den er alene. En hund kan være alene i fire timer maks. En hel arbeidsdag er altfor lenge, sier hun.
Simonsen synes profesjonell hundelufting er et godt tiltak, men synes det er trist at det er marked for yrket.
En hundeeier må ha tid. Det er trist at hunden ofte er en maskot i familien. Den kunne like gjerne ha vært en pakke med margarin på kjøkkenbordet, sier hun.

Lykkelig på Bogerud

Da samboerpartiet Hanne Mangset (27) og Eddy Reinfjord (30) bestemte seg for å kjøpe hund, flyttet de fra bymiljøet på Sagene til Bogerud.
Selv om begge er i full jobb, var vi godt forberedt på hundelivet. Vi er fast bestemt på å ta oss tid til Albert, noe annet ville vært uansvarlig, sier Mangset.
Den snart to år gamle Jack Russell terrieren Albert blir luftet både før og etter matmor og matfar har vært på jobb. Mangset synes ikke det er noe problem å la han være alene hjemme på dagtid.
Eddy og jeg tok oss god tid til å venne Albert til å være alene. Over en lengre periode var han bare alene et par timer av gangen. Det er klart det et stort ansvar å ha hund. Vi er opptatt av å involvere Albert i alle aktivitetene våre, enten det er besøk hos venner eller en tur i det fri, sier hun.
27-åringen har vurdert å leie inn en hundelufter til Albert en gang i uken, men det har blitt ved tanken.
Kanskje kontakter vi en hundelufter etter hvert, da blir det i så fall lettere å jobbe overtid, sier Mangset.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag