*Nettavisen* Nyheter.

Hundre år i himmelen

Få idrettsklubber i landet har en mer imponerende historie enn Ready. I år fyller klubben med de mange stjernene hundre år.

Gressbanen: Rolf Bjørnskau har vært medlem av Ready siden 1955, og de siste ti årene har han jobbet fulltid på klubbens kontor ved Gressbanen. Bjørnskau legger ikke skjul på hvor stolt han er å være Ready-medlem.
I Ready har vi hatt og har fortsatt en voldsom bredde både med tanke på antall utøvere og kvaliteten på toppen. At vi har hatt utøvere i norgestoppen i elleve idretter må være helt unikt her i landet, mener Bjørnskau.

Historisk fotballseier

Ready-mannen har naturlig nok en rekke begivenheter å trekke frem når vi spør ham om høydepunkter i løpet av de 100 årene. Det første Bjørnskau nevner, skjedde bare åtte år etter stiftelsesåret.
I september 1915 ble Ready det første norske laget som beseiret et svensk lag i fotball. Ready slo Örgryte 1-0 på Frogner stadion, og det var en utrolig prestasjon siden Sverige var en stormakt den gangen, forteller Bjørnskau.
Ready ble opprinnelig stiftet som fotballklubb, men likevel er det ikke for fotballen klubben er kjent hos de fleste folk.
Derfor er det alltid moro når jeg informerer om at klubben har hatt hele 13 landslagsspillere i fotball, sier Bjørnskau.

"De tre store"

Jacob Tullin "Tulla" Thams ble historisk på flere måter på 1920-tallet.
I franske Chamonix i 1924 stakk han av med OL-gullet i det spesielle hopprennet i det som var tidenes første OL. Den tidligere Ready-hopperen, som også har vunnet VM-gull, sto tolv år senere for en svært sjelden historisk bragd. Da tok han nemlig sølv i seiling under OL i Berlin, og den prestasjonen står fortsatt i historiebøkene som en storhet. Sølvet i Tyskland gjorde nemlig så "Tulla" er en av bare fem utøvere som har medalje fra både vinter- og sommer-OL.
Rolf Bjørnskau kan ramse opp Ready-stjerner på rekke og rad, men er likevel nødt til å nevne "de tre store" i fremste rekke.
Sammen med "Tulla" inngår Stein Eriksen og Reidar Andersen i den gjengen.
Eriksen tok både OL- og VM-gull på 50-tallet, og ledet an for det som var den store alpinrevolusjonen i Norge mens Andersen har tre VM-sølv, én OL-bronse og er historisk som eneste utøver med tre strake seirer i Holmenkollrennet.

Syv idretter

Det er ingen tvil om at Ready har hatt 100 suksessrike år, men i tillegg til alle stjernene er også bredden blitt tatt godt vare på. I dag har klubben 2000 medlemmer fordelt på syv avdelinger.
Fotballgruppen er den største og teller 700-800 medlemmer. Vi har hele 60 lag, og nå har vi blant annet også fått interkretslag på juniorsiden for gutter. Dermed kan det kanskje også være aktuelt å få a-laget opp fra 5. divisjon i nær fremtid, forteller Bjørnskau.
Bandy er også en stor avdeling hos Ready.
Med våre 40 lag er vi desidert størst i landet. Det er også bra at vi er etablert blant de beste lagene i Norge, selv om vi var uheldige med tanke på årets sluttspill, sier Bjørnskau.
Alpint har i en årrekke vært en god avdeling for Ready, og fortsatt produserer klubben topputøvere i alpingrenen på rekke og rad. Klubben er per dags dato best i landet på juniorsiden, og har i tillegg en enorm bredde med sine 240 utøvere.
Langrenn, friidrett og håndball (ett veteranlag) er blant de mindre avdelingene hos Ready. Hopp er den syvende avdelingen, og der nevnes ofte Ready i media til tross for at klubben nesten ikke har hoppere. Grunnen til det er Jon Aaraas, som ofte notere gode plasseringer i bakken og som er et av landets største hopptalenter.

Fire til Vancouver?

Han er også en av dem Bjørnskau ser for seg representere Ready og Norge i OL i Vancouver i 2010.
Vi har for øyeblikket fire OL-kandidater. Foruten Jon kan både alpinistene Thea Grosvold og Erle Ringvold, samt snowboarderen Helene Olafsen, komme til Vancouver, tror Rolf Bjørnskau.
Fremtiden ser dermed lys ut for klubben. Bli ikke overrasket om Ready får 100 nye år på stjernehimmelen...

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.