Hundre år i rødt og blått

Slik blir drakta til Vålerenga i jubileumssesongen 2013.

Slik blir drakta til Vålerenga i jubileumssesongen 2013. Foto: Adidas

Adidas og Vålerenga Fotball offentliggjorde fredag den nye hundreårsdrakta for jubileumssesongen 2013. Oslos Stolthet spiller i år i en drakt sterkt inspirert av versjonen som ble brukt i 1915 – med teknologi fra 2013.

Klikk på bildet for å forstørre.

  Foto: Adidas

VALLE: I utviklingen av jubileumsdrakten har både Klanen, Vålerenga supportere, Vålerengas historielag og representanter fra klubben fått si sitt.

Og på hver sin måte fikk de komme med kunnskap og følelser om klubben de elsker.

FØLG VÅLERENGA FOTBALL PÅ DITTOSLO.NO

Hyller originalen

Resultatet ble en drakt sterkt inspirert av den originale drakten Vaalerenges Idrætsforening spilte med fra 1915 til 1959. Adidas er svært stolte over å kunne presentere resultatet.

– Vi ble utfordret til å lage en drakt som både hyllet den originale drakten, men som også har 2013-teknologi. Sirkelen er komplett og vi er kjempefornøyd med resultatet, sier Sigurd Granmark, Country Manager i adidas Norge, i en pressemelding fredag.

I 1919 ble det erklært at klubben spiller i «blaa trøie med rød tverstripe og rød krave, hvite benklær» og i år nærmer drakten seg mer og mer. Drakten er nemlig en blånyanse lysere enn den vanlige Vålerenga-fargen.

– Selv om fargen er fra begynnelsen av 1900-tallet er selve drakten toppmoderne, med det pustende ClimaCool-materialet og med en anatomisk passform, er denne drakten en 2013-versjon av originalen, sier Granmark.

SE VIDEO: Sjappa har flytta hjem

Spilte i mosegrønt

De originale draktene fra 1915 falt i fanget til Vålerenga på en helt spesiell måte. Det kan man takke NSB for.

– I 1913 spilte nemlig Vålerenga i mosegrønne drakter, men da ledelsen kom over et uhentet draktsett fra NSB fikk fløyta en annen lyd. Draktene hadde en lys blåfarge, med rød tverstripe og hvite shortser.

– Det er klart vi måtte gjøre sirkelen komplett med å gå tilbake til den blå, litt lysere fargen denne gangen. Det er jo tross alt 100-årsjubileum, sier Elin Horn, profilansvarlig i Vålerenga Fotball.

De nye draktene er til salgs i Sjappa fra i morgen, lørdag 9. mars.

FØLG VÅLERENGA FOTBALL PÅ DITTOSLO.NO

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.