*Nettavisen* Nyheter.

Hundre barn på skifest i borettslaget

Årvollskogen Boligsameie er et boligfelt til etterfølgelse, sist lørdag arrangerte de nemlig barneskirenn midt inne på fellesområdet.

ÅRVOLL: Lokalavisen Groruddalen kom kjørende opp Årvollveien og nærmere bestemt til Årvollskogen Boligsameie – helt opp mot Årvoll skytebane, der så det hele ut som et hvilket som helst borettslag sett utenifra, men der stoppet likheten med andre borettslag totalt opp denne strålende solskinnsdagen i februar.

Full aktivitet

For mellom blokkene ble vi møtt av en horde med barn i full utfoldelse med ski på beina – og store fornøyde smil om munnen.

Omlag hundre barn i alderen 0-6 år boltret seg i de to løypene som var tråkket opp og preparert for klassisk stil.

Det var også laget i stand en hoppbakke der det virkelig gikk for seg med mye knall og fall, men de uredde små håpefulle reiste seg hver gang, med en anelse større roser i kinnene for hvert hopp.

– Jeg synes nok at hopping er morsomst, mest fordi jeg hadde trent på å skøyte i langrenn, men så var det bare lov med klassisk, forteller Abel Khan-Østrem (snart 6) etter sitt vågale skihopp.

Formtopp

Vetle Rørtveit Breivik (3) var en som virkelig så ut til å storkose seg i løypa – med god hjelp fra pappa Dag Petter Breivik.

Det gikk så det suste helt i starten, men han merket nok det intense tempoet og roet det litt taktisk ned på den siste langsiden før han gikk i mål som en sann mester.

– Dette har han trent for og han har bygd opp en formtopp til dette Årvoll-mesterskapet, kunne en stolt pappa fortelle rett etter målgang.

Ildsjeler

For å få til et slikt eventyrlig arrangement trengs det sanne ildsjeler til oppgavene. To familier, Camilla og Gudmund Skjeldal og Hege Pedersen og Øyvind Jakobsen, er de som har startet noe som forhåpentligvis vil bli til en tradisjon mellom blokkene på Årvoll.

– Vi bor jo i et fantastisk område som byr opp til mange muligheter og det er veldig mange som ønsker å delta på ulike eventer med barna sine, det er jo bare å se på oppmøtet her i dag, sier en storfornøyd Hege Pedersen til Lokalavisen Groruddalen.

For å få folket opplyst om det kommende barneskirennet så ble det hengt opp lapper rundt omkring i de tre sameiene, samtidig som det lokale intranettet ble tatt i bruk.

– Ingen tvil om at det har slått an, avslutter Pedersen i vrimmelen av barn rundt seg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag