Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hundreåring trener hver dag

FORNØYD: Leif S. Tollefsen sitter hjemme i huset sitt på Nordstrand. Han trives godt med livet og tar seg gjerne en tur ut for å gjøre litt hagearbeid.
FORNØYD: Leif S. Tollefsen sitter hjemme i huset sitt på Nordstrand. Han trives godt med livet og tar seg gjerne en tur ut for å gjøre litt hagearbeid. Foto: Foto: Fanny Ofstad
Leif S. Tollefsen fyller 100 år onsdag 25. januar. Han mener gode gener og riktig livsstil har gitt ham et langt liv.

TIDLIGERE TRENINGSINSTRUKTØR: Hundreåringen har vært svært aktiv hele livet. Nå trener han hjemme med øvelsene han en gang lærte bort.

NORDSTRAND: Tollefsen har bodd på Nordstrand i mer enn 65 år. Da han var ung var han en allsidig idrettsmann med mesterskap i turn og friidrett for Oslo turnforening. Senere ble han også en habil tennisspiller for Nordstrand Tennisklubb, hvor han har vunnet flere klubbmesterskap.

Han har også sittet i NTKs styre og forteller om det gode miljøet i klubben.

Tennisinteressen har Tollefsen og hans kone Elsa latt gå i arv til sine barn som kan skilte med utallige Norgesmesterskap for NTK.– Jeg går turer og trener fortsatt hver eneste ettermiddag, slik at jeg ikke skal bli stiv og støl, sier han og viser øvelsene han utfører foran TVen.

Tollefsen har jobbet som konsulent innen næringsmiddelbransjen, og var i mange år direktør for Stabburet Helgesen i Trondheim.

– Jeg visste alt om matvarer og kosthold, så både min kone og jeg levde riktig i forhold til hva som ble anbefalt, forklarer han.

Rekord

Tollefsen sier han har gode gener og forteller om en slekt hvor nesten alle har blitt 90 år eller eldre.

– I min mors familie ble syv av tolv søsken over 90 år. Likevel er jeg den eneste som er blitt hundre. Det er noe med den grensen. Etter min erfaring er det ganske uvanlig å møte hundreåringer, spesielt menn, sier han og tilføyer at det er viktig å huske på at livsstilen også er avgjørende.

Sunn slekt

Hundreåringen forteller at hele familien har spist sunt og trent.

– Det du spiser og drikker påvirker helsen din. Selv har jeg aldri røyket og vært nøysom med alkohol. Min kone Elsa, som døde for omtrent to år siden, ble 98 år gammel. Vi var gift i 71 år, forteller han med et smil.

Tollefsen holder seg godt, og forteller at han alltid har holdt seg unna stress.

– Jeg er rolig til sinns og har gode nerver. Det er viktig å ha balanse i livet og huske på at nederlag og ulykker alltid kan dukke opp, og ramme deg når som helst i livet. Derfor må vi møte motgang med et åpent sinn, sier han.

Ikke redd for døden

Tollefsen bor i huset sitt på Nordstrand. Han greier seg fint på egenhånd, og handler og lager mat selv.

– Jeg har det godt og kan ikke forlange noe mer i min alder. Det er morsomt så lenge jeg kan holde meg oppreist og gjøre noe hver dag. Men jeg er ikke redd for å dø, forteller han.

100 års dagen skal Tollefsen feire sammen med barn, barnebarn og oldebarn.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!