RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hundrevis av syke- hjemsplasser kuttes ut

Gjennom tekst- TV 20. mars får vi melding om at 300 sykehjemsplasser blir lagt ned i 2006. Jeg er medlem av et offentlig råd og på min forespørsel ved en anledning fikk jeg det svar at sykehjemsplassene legges ned for å spare penger. Isteden for skal man få hjemmepleie med stoppeklokke. For noen av dem som får slik hjelp dreier det seg om spesifiserte småtjenester et par timer i måneden.
Oslo skryter av at det gikk med et milliardoverskudd i 2005. Det er ikke noe problem å gå med store overskudd gjennom skattepenger og overføringer fra staten når man ikke gjør noe. Å lege pengen på kistebunnen kan selv den mest uvitende klare.

Oslo ledes i dag av Høyre. Det partiet fikk min stemme gjennom mange år før. Det var den gang Høyre hadde politikere. Både ordføreren og den kommunale "statsministeren" i Oslo er i dag Høyre- folk. Hvorvidt FrP Oslo er med på denne galskapen vet jeg ikke. Men denne reduksjonen stemmer i alle fall ikke med det avdøde Alvheim gikk inn for og er vel heller ikke i tråd med FrP sentralt. Jeg er ikke medlem av noe parti, selv om jeg er tilhenger av et ansvarlig liberalt styringssystem for Norge.

Jeg har hørt mange argumenter for at folk skal få bo hjemme så lenge de vil. det er galt resonnement. Det er mange eldre som er håpløse. De forstår ikke selv hvor syke de er og at de er en sterk belastning for sine omgivelser. Jeg vet om flere frivillige som har gitt opp å hjelpe fordi belastningen har blitt for stor. Et motsatt forhold er at man vegrer seg for å komme på sykehjem, men når de så får plass så ble de takknemlige og sier at her skulle jeg gjerne ha vært for lenge siden.

Jeg vet ikke hvor gamle bestemmende politikere i Oslo er og hvor mange av dem som er familiefolk som år etter år har strevet for at barna skulle ha det bra, få en utdannelse og bli gode samfunnsborgere i dette landet. De gamle som i dag rammes av dette tøvet er nettopp slike foreldre og samfunnsborgere. De er slitne og burde ha vært forunt noen bedre politikere enn mange av de som vi har i dag.
Hva som skjer ved neste kommunevalg vet vi ikke. Kanskje det ikke er noe Høyre- parti med så mange tilhengere at det klarer å fylle en kandidatliste til kommunevalget?

Høyre bør foreta en revisjon av sine aktive politikere. Alt for mange av dagens Høyre-politikere snakker for meget, gjør for lite og fenger ikke.
Å stenge 600 sykehjemsplasser på et par år i Oslo er nedverdigende politikk og forteller om stor uforstand på området. Jeg er ikke tilhenger av demonstrasjoner, men deltar gjerne hvis Oslos 700.000 eldre slår en tverrpolitisk krets om Rådhuset og krever en ny politikk enn den Høyre nå har vist på dette området.

Christian H. Taranger sr.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere