Hundrevis i barnehagekø

Totalt 366 barn står nå på venteliste til barnehageplass i Bydel Østensjø. 125 av disse kan glede seg over at de denne måneden får tilbud om plasser som åpner i løpet av året.

I april sto adminstrasjon og lokalpolitikere i Bydel Østensjø jublende frem i Nordstrands Blad, da det ble kjent at bydelen ville oppnå full barnehagedekning i løpet av 2005. Nå har jubelen stilnet, i takt med forsinkede og avblåste barnehageprosjekter.
Vi har idag totalt 366 barn på søkerlisten, alle uten barnehageplass. Av disse er 103 barn under 1 år og 52 barn over 3 år, opplyser Tommy Grotterød, som er bydelens avdelingsleder for barn og unge. Det er med andre ord flest barn mellom 1-3 år som står uten et barnehagetilbud, nærmere sagt 211 smårollinger.

Køen minsker

Av de 366 barna som står i kø, vil inntil 142 barn få plass innen utgangen av dette året. Dette skal skje ved hjelp av nye midlertidige eller permanente plasser i alt fra gamle bondegårder til brakker og kapeller.
I disse dager tar vi opp 125 barn til barnehageplasser som ferdigstilles nå i løpet av 2005. Oppstart blir senere i høst, men da vet de i det minste at de har plass, sier avdelingsleder Grotterød.
Her er den oppdaterte listen over barnehageprosjektene som blir ferdige innen utgangen av året:
1. november skal den midlertidige barnehagen i Søndre Skøyen kapell stå ferdig med 5 plasser for store barn og 7 plasser for småbarn.
1. desember skal Holtet barnehage i Olav Nygaards vei ved Haraløkka stå ferdig med 11 plasser til store barn og 21 småbarnsplasser.
5. desember skal Rustad gårdsbarnehage være ferdig til å ta imot 7 store og 15 små barn.
5. desember er også oppstartsdato for den nye barnehagen i de gamle sigøynerboligene i Vetlandsveien, med plass til 13 store og 7 små barn. Navnet blir trolig Godliaskogen barnehage.
Hvis den midlertidige barnehagen i Abildsøveien 52 får grønt, tross intense naboprotester, vil køen bli ytterligere redusert med inntil 56 plasser, avhengig av fordelingen mellom store- og småbarnsplasser.

Tildeling i september

Det er søkerlisten som er grunnlaget for fordelingen mellom store- og småbarnsplassene i de nye prosjektene. Endringer i forhold til alderssammensetning må påregnes underveis.
Foresatte som får tilbud om plass i de nye barnehagene vil få brev fra oss om dette innen utgangen av september, sier bydelens seksjonsleder for barnehager, Anne Bjørland.
Hun opplyser at alle stillinger til barnehagene vil bli utlyst den 21. september.
Fra samme dato vil det finnes en full oversikt over alle prosjektene på vår hjemmeside, med telefonnummer og mailadresse, sier seksjonsleder Bjørland.

Full dekning neste år?

I 2006 fortsetter bydelen arbeidet med å oppnå full barnehagedekning.
Våren 2006 vil Holtet barnehage få tre nye avdelinger, og høsten 2006 vil den nye barnehagen i Vetlandsveien være ferdig utvidet med to nye avdelinger, opplyser avdelingsleder Tommy Grotterød.
I tillegg skal Bakkehavn gård være ferdig utbygget og by på to nye avdelinger fra 1. august 2006.
Dessuten skal Treskeveien barnehage på Manglerud få tre nye avdelinger og Rønningjordet barnehage på Oppsal få fire nye avdelinger. Disse var planlagt ferdige til 1. august 2006, men her er det varslet forsinkelser, sier Grotterød.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.