Gå til sidens hovedinnhold

Hundrevis i spillkø

I natt stod flere hundre i kø for å sikre seg et eksemplar av spillet Grand Theft Auto 4

Spaceworld i Storgata hadde Oslos største nattlansering av det etterlengtede spillet, og nesten 400 eksemplarer ble solgt iløpet av én time.

Det var stort sett bare gutter, hvor førstemann hadde stått i over fem timer. Køen gikk langs hele kvartalet fra Storgata til Biskop Gunnerus gate

-Det handler mer om å delta enn å sikre seg spillet, sa Lars Hartviksen som var først i kø.

Han satt seg ned klokken 17.15 på mandag, og sikret seg den første Playstation 3-versjonen av GTA4.

-Det viser jo at dette er en kjempepopulær kultur, sier han, og forsvinner relativt kjapt etter at han var ferdig i kassa.

Mange skuffa Playstation 3-eiere

Etter bare én halvtime, kom Spaceworld med den skuffende meldingen om at de var utsolgt for spillet til Playstation 3.

Trygve Afseth i Spaceworld forteller at de bare hadde fått 150 eksemplarer, noe som resulterte i at rundt 40 stykker forlot køen med triste ansikt.

-Vi har hørt med leverandør Take Two, men de vil ikke fortelle oss hvorfor de har gitt oss så få spill til PS3en, sa Trygve til Østkantavisa.

Afseth hevder at dette er tilfellet for hele Europa, og at de hadde fått mer en dobbelt så mange eksemplarer til Xbox 360.

-Vi solgte ut absolutt alt vi hadde, og nå er det bare noen få igjen til de som ikke henta forhåndsbestillingen sin.

Microsoft delte ut flere Xbox 360 konsoller, i en egen konkurranse de hadde for de i køen. Og ikke uventet fikk kjelleren i Spaceworld flere kunder på den éne timen, enn det de vanligvis gjør på en hel dag.

Populært og voldelig spill.

Grand Theft Auto serien handler om å etablere en kriminell karriere, og er en av verdens mest suksessrike spillserier. Den er utviklet i Storbritania av selskapet Rockstar, og har siden 1997 solgt over 70 millioner eksemplarer.

-Vi begynte allerede for 8 måneder siden med å ta forhåndsbestillinger, men den siste uka har lista doblet seg, sa Trygve Afseth.

Han understreker at dette er den største lanseringen de har hatt av et spill noen sinne, og at det topper deres forrige rekord med Burning Crusade til onlinespillet World of Warcraft.

Østkantavisa kommer tilbake med bildeserie onsdag

Reklame

Black Friday: De 11 beste kuppene du gjør hos Hifi Klubben