Hundrevis vil danne fredsring rundt Oslo-moské

Lørdag skal flere hundre mennesker danne «solidaritetsring» rundt Central Jamaat Ahle-Sunnat-moskeen på Grønland i Oslo.

Lørdag skal flere hundre mennesker danne «solidaritetsring» rundt Central Jamaat Ahle-Sunnat-moskeen på Grønland i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Nesten 750 personer har meldt seg på til lørdagens solidaritetsarrangement rundt en moské i Oslo.

Arrangementet, som har fått navnet «solidaritetsring for muslimer», finner sted lørdag klokken 16.30 ved moskeen Central Jamaat Ahle Sunnat i Motzfeldts gate.

– Vi er en gruppe medmennesker som på grunn av den økte frykten og polariseringen i samfunnet vil markere at vi ikke ser på muslimene som en trussel, men en berikelse for det norske samfunnet, skriver arrangørene på Facebook.

- Ikke alle er drittsekker
- En drittsekk er en drittsekk. Hvis en nordmann er en drittsekk, så betyr ikke det at alle nordmenn er drittsekker. På samme måte er det jo med muslimer, sa en av initiativtakerne, Johanna Engen, til Nettavisen dittOslo tidligere denne uka.

Johanne Engen er en av initiativtakerne bak solidaritetsringen. Foto: Hege Bjørnsdatter Braaten

Fredag hadde 749 personer meldt seg på til arrangementet.

Fredsringen er en oppfølger til arrangementet som en gruppe unge muslimer tok initiativ til rundt den jødiske synagogen i Oslo for en uke siden. Da stilte nærmere 1.300 personer opp.

- Vil leve i fred
Initiativtakerne Solveig Staal, Kristian Flem, Johanna Engen, Gitte Michelle skriver i en åpen melding på Facebook at muslimer er en utsatt minoritet i Norge.

– Vi ønsker ikke at alle muslimer skal holdes ansvarlig for det enkeltpersoner gjør i islams navn. Som etniske nordmenn finner vi oss ikke i alt hatet som spres i vårt navn, skriver arrangørene.

– Vi vil også markere at de fleste nordmenn ikke er muslimhatere, men derimot ønsker vi å leve sammen i fred og fordragelighet, heter det videre. (©NTB)

Lik dittOslo på Facebook og få ferske nyheter og friske meninger!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.